MASTERCLASS SHIATSU STOELMASSAGE

werken met kennis en intuïtie op een massagestoel

HOE JE JEZELF KUNT ONTWIKKELEN TOT EEN STOELMASSEUR MET EEN WEERGALOZE AANRAKING EN DOORTASTENDE BEHANDELINGEN ZODAT MENSEN NAAR JE TOE BLIJVEN KOMEN EN VOOR JE GAAN PLEITEN

Wil je een masseur zijn wiens deur de mensen niet voorbij lopen? Wil je ervoor zorgen dat je praktijk gaat leven? Wil je je stoelmassageopdrachten behouden en er uitspringen als de masseur met zijn eigen unieke stijl?

De Masterclass Shiatsu Stoelmassage van Hands On Tao Shiatsu Institute maakt van je een stoelmasseur die werkt met kennis en intuïtie. Deze training leidt je op tot een stoelmasseur die de mensen diep raakt en dat zal niet ongemerkt blijven.

Deze intensieve cursus is een diepgaande en grondige training in stoelmassage. Je leert je gevoel volgen en toch weten wat je doet.

Het gaat hier niet alleen over het technisch leren masseren. Het gaat vooral om het ontwikkelen van jezelf; ontwikkelen van je aanwezigheid, je aanraking, je ontspanning. Zodat je intuïtie zich kan verscherpen en je inzicht zich kan verdiepen. Zodat je super goede stoelmassagebehandelingen kunt geven.

HERKEN JE JEZELF IN EEN VAN DE VOLGENDE SITUATIES?

Je hebt al een stoelmassagecursus gedaan, maar de massagetechnieken die je geleerd hebt krijgen je niet echt te pakken. Je denkt dat er meer mogelijk moet zijn met de massagestoel dan je tot nu toe geleerd hebt.

Je bent met massage bezig, maar je bereikt minder mensen dan je zou willen. Je hebt behoefte aan meer klanten, meer bedrijfsopdrachten, meer werk.

Je bent met massage bezig, maar je voelt dat je niet in alle situaties de juiste ‘toon’ kunt vinden. Je hebt behoefte aan verdieping en verbreding van mogelijkheden, zodat je verschillende mensen met verschillende wensen en klachten kunt helpen.

Je bent nog geen masseur, maar je wilt je serieus met (stoel)massage bezig gaan houden en je wilt een stijl beoefenen die helemaal van jezelf is, die diepgaand en liefdevol is.

Ben je nog geen masseur maar wil je uiteindelijk een eigen praktijk openen en je inkomen (deels) met masseren verdienen? Dan kun je deze training aanvullen met de rest van de opleiding tot TAO Stoelmasseur: 6 extra dagen + een online training.

Inspirerend, verdiepend, warm, eerlijk, authentiek, helder, duidelijk, vrijheid, compassie, eenheid, verbinding.
-Janke Vriesinga, ayurvedische massagetherapeut

LES VAN DE STOELMASSAGESPECIALIST IN HART EN NIEREN

 • Jaana Siltasalmi
  Jaana Siltasalmi

  Ik ben Jaana Siltasalmi, de hoofddocent van deze opleiding. Stoelmassage heeft echt een bijzondere plek in mijn hart. Ik heb veel van mijn praktijkervaring als shiatsubehandelaar opgedaan binnen bedrijven als stoelmasseur. Ik heb in totaal tienduizenden stoelmassagebehandelingen gegeven en gezien hoe veelzijdig stoelmassage kan zijn.

  Als je bij mij stoelmassage komt leren zul je niet onberoerd blijven. Deze training raakt je direct in je hart. Je leert werken vanuit je eigen aanwezigheid. Je leert beter voelen, dieper weten en effectiever handelen.

  Ik heb me als stoelmasseur altijd gewoon shiatsutherapeut gevoeld. De massagestoel zie ik alleen als een uitgangshouding. Shiatsu blijft shiatsu.

  Wat ik vooral wil is om je jouw eigen unieke stijl te laten ontwikkelen. Ik wil dat je een masseur wordt waar mensen graag naar terug komen en waarvoor ze gaan pleiten.

  Vanuit mijn praktijkervaring heb ik een behandelmethodiek ontwikkeld die het mogelijk maakt om elke behandeling toe te spitsen op de specifieke behoefte in het moment. Als stoelmasseur moet je vaak meteen naar de kern van de zaak. Geen tijd te verliezen! Met mijn behandelmethodiek is dat mogelijk. Elke behandeling is raak.

Door jouw inzet, warmte en veel waardevolle informatie waren deze dagen een verrijking voor mij.
-Lida van Staveren

HOE ZOU HET VOOR JE ZIJN ALS….

 • Je stoelmassages zou kunnen geven die mensen diep raken en hun klachten verhelpen, terwijl je zelf vanuit ontspanning zou werken met aandacht en aanwezigheid?
 • Je praktijk zich zou vullen met tevreden cliënten en je bedrijfsopdrachten behouden zouden blijven omdat mensen zo tevreden zouden zijn over je behandelingen?
 • Je met nog veel meer plezier en voldoening met stoelmassage bezig zou zijn?

Heel praktisch en duidelijk zodat ik er meteen mee aan de slag kan en dat was mijn doel.
-Annelies Cobussen, shiatsutherapeut

INHOUD VAN DE MASTERCLASS

De Masterclass Shiatsu Stoelmassage bestaat uit

 • 6 lesdagen
 • Het Stoelmassage online pakket
 • Individuele huiswerkbegeleiding/supervisie
 • Certificaat uitreiking

De kwaliteit van je aanraking verdiept zich, je mogelijkheden als masseur verbreden zich. Je krijgt inzicht en vertrouwen in dat wat je doet. Je krijgt een certificaat Shiatsu Stoelmassage.

Ik heb deze training ervaren als liefdevolle aanrakingen met een diepe werking op mijn spieren en organen. Er is een ontspannen rust en stilte ontstaan in mijn innerlijk. De meditaties en de oefeningen maakten mij als het ware klaar voor het geven en ontvangen van shiatsu.
– Henriëtte van Gerven.

DE DRIE PARELS

Je leert tijdens deze training drie verschillende behandelingen te geven, elk voor een andere situatie. Binnen elke behandeling leer je je vervolgens aan te passen aan de behoefte van het moment. Zo is elke behandeling uniek en anders.

Het geven van stoelmassages is als het rijgen van een parelsnoer. Bij elkaar vormen de behandelingen een prachtig snoer van unieke parels.

Eindelijk eens een nascholing waar je echt wat aan hebt en die ook praktisch toepasbaar is.
– Yangming acupunctuur en massage, Malden

DE 7 DINGEN DIE ER TOE DOEN

Tijdens deze Masterclass leer je werken met “De 7 dingen die er toe doen tijdens een massagebehandeling”.

De 7 dingen zijn:

 1. Goed zorgen voor jezelf
 2. Goed beheersen van de technieken
 3. Aansluiten bij en ruimte maken voor dat wat er is
 1. De Open Deur zoeken
 2. Afstemmen op de basisangst
 3. Samen zoeken naar dat wat werkt
 4. Verwoorden wat er aan de hand is

De 7 dingen die ertoe doen staan voor een individueel gerichte en stap voor stap aansluitende behandelingen. Als behandelaar richt je je op de speciale behoefte in het moment. Elke behandeling is anders.

Je leert elke keer een behandeling te geven die de beste behandeling is op dat moment.

DATA

De eerst volgende Masterclass Shiatsu Stoelmassage start in september 2019.

Vrijdaggroep 2019: 20-9, 4-10, 11-10, 15-11, 6-12, 31-1

Eindfeest en certificaatuitreiking op 15-2 2020

Lesdagen van 10 tot 17 uur

LOKATIE EN TIJDEN

De lessen vinden plaats van 10 tot 17 uur.

Locatie: Kenkon, Nieuwe Kanaal 11, 6709 PA Wageningen

VOOR WIE IS DEZE TRAINING NIET GESCHIKT?

Als je graag technisch bezig bent en emotionele afstand wilt houden tot de mensen die je masseert, dan is deze training niet geschikt voor je.

Als je niet houdt van mediteren, zelfonderzoek en lichaamsoefeningen; als je niet er op uit bent om jezelf te ontwikkelen op alle vlakken van het mens zijn, dan is deze training ook niet geschikt voor je.

Aan de andere kant: als je niet praktisch en reëel bezig wilt zijn met jezelf en de ander, als de zin ‘met beide benen op de grond’ je niet in je hart raakt, ook dan is deze training niet geschikt voor je.

GARANTIE

Je krijgt een volledige garantie: als je na de eerste lesdag er achter komt dat deze training niet bij jou past, krijg je het lesgeld terug.

ACCREDITATIES

Deze training is geaccrediteerd als nascholing door KTNO (incl. BATC, NVST), NWP en HOLOS. Zit je bij een andere vereniging? Geef aan bij welke vereniging dat is en we zullen kijken of accreditatie aanvragen mogelijk is.

CERTIFICAAT

Na 60 behandelingen en 7 theorieopdrachten krijg je het certificaat Shiatsu Stoelmasseur.

Je kunt met 6 extra dagen en een online theorietraining je certificaat upgraden tot Diploma Shiatsu Stoelmasseur met aansluiting bij een beroepsvereniging.

MASSAGESTOELEN

Er wordt door de kleding heen gewerkt op een massagestoel. Het is beperkt mogelijk om een stoel te lenen/huren om te oefenen tussen de lesdagen in. De studenten en de cursisten kunnen een goede massagestoel met korting via Hands On Shiatsu Institute aanschaffen.

BONUSSEN

Als je je aanmeldt voor de Masterclass Shiatsu Stoelmassage, krijg je de volgende bonussen:

 • BONUS #1: EEN OPNAME MET DE MEDITATIEOEFENING: DE 5 RICHTINGEN
 • BONUS #2: EEN GRATIS CERTIFICAAT NA 60 OEFENBEHANDELINGEN
 • BONUS #3: DE AUDIOLEZING “7 TIPS VOOR DIEPGANG IN STOELMASSAGE”
 • BONUS #4: EEN GRATIS OEFENMIDDDAG IN WAGENINGEN

JE FINANCIËLE INVESTERING

€697,-

Of 1 x €297,- en 2 x €200,-.

Vrijgesteld van BTW.

Ik ben dankbaar dat deze cursus op mijn pad is gekomen en ik hoop dat ik nog veel mensen een plezier kan doen door met wat ik hier ervaren heb. Jaana heeft een prettige manier van kennis overdragen. Zij laat mensen in hun waarde waardoor ze in vertrouwen veel leren.
– Carolien Derks

 • 6 geweldige lesdagen
 • Bonus oefenmidddag
 • Het Stoelmassage Online Pakket met vele bonussen
 • Individuele huiswerkbegeleiding
 • De hele dag thee en koekjes
 • Het uitgebreide lesmateriaal
 • Een certificaat na 60 oefenbehandelingen en 7 theorieopdrachten
 • Het eindfeest

Het lesgeld is excl. een massagestoel (eventueel te leen of te huur om te oefenen, vraag naar de voorwaarden).

Ik heb de training als zeer fijn, inspirerend, verlichtend, veilig, vertrouwd, zeer waardevol ervaren. Een geweldige aanvulling op hetgeen ik doe in mijn praktijk.
– Lida van Staveren van der Jagt, acupuncturist

AANMELDEN

Als je je aanmeldt kun je kiezen voor in 1 keer of in termijnen betalen. Je krijg dan een factuur voor het lesgeld of het eerste termijn, te betalen binnen twee weken.

Je kunt na de aanmelding binnen 14 dagen kosteloos annuleren. Daarna blijf je tot 6 weken voor start 97,- administratiekosten schuldig. Daarna blijf je het lesgeld schuldig. Je kunt van het geld dat je bij een eventuele annulering moet betalen in overleg binnen een jaar iets anders bij Shiatsu in Bedrijf doen.

Vraag hier het GRATIS E-BOEK “De 7 pijlers van Tao Style Shiatsu” aan

Wanneer je het eBoek hierboven bestelt krijg je als bonus de tweewekelijkse ShiatsuTips met handige tips en interessante artikelen over shiatsu, stoelmassage en Chinese Geneeswijze.
Je privacy is gewaarborgd, je adres wordt niet doorgegeven.