BILL PALMER MET: “MOVEMENT SHIATSU AND ALIGNING BODY AND MIND”

DE TRAINING IS VOL!

Bill Palmer was een van de pioneers in de 70er jaren die Shiatsu naar Europa bracht. Hij is de initiator van Movement Shiatsu. Hij geeft sinds 1994 les in Nederland en komt in mei aanstaande voor de derde keer naar onze school in Wageningen. Dit jaar verzorgt hij samen met zijn vrouw Teresa een weekend workshop: Aligning Body and Mind.

WAAR GAAT HET OVER?

We gaan op zoek naar de harmonie tussen onze innerlijke spontaniteit en de vaststaande patronen die we ontwikkeld hebben in reactie op de verwachtingen van de buitenwereld. Met beweging, lichaamswerk en stem-werk zoeken we contact met onze spontane energie en onze primaire ‘Wil’. Door spanningspatronen los te laten en het skelet te resetten kunnen we de ‘Wil’ en de energie vrij door het lichaam laten stromen. Het gaat hier om een centraal menselijk dilemma: hoe kunnen we onze individualiteit laten gelden en tegelijkertijd harmonieus met andere mensen samenleven?

Het ons gedragen volgens de verwachtingen van de buitenwereld in plaats van in harmonie met onze diepere zelf veroorzaakt een intern conflict dat kan resulteren in blessures, energie tekort en emotionele verwarring.

Tijdens het weekend werken we met de meridianen Blaas, Dunnedarm, Nieren en Hart. Deze meridianen zijn betrokken bij de expressie van de primaire Wil en hebben te maken met het verbinden van intentie met actie. We gaan speciaal in op de betrokkenheid van deze meridianen bij het leerproces van voorwaartse beweging van baby’s en hoe verstoringen van dit proces invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van onze volwassen persoonlijkheid.

WAT LEER JE?

 • Je leer werken met het uitlijnen van de wervelkolom met een vrije energiestroom door het lichaam als gevolg
 • Je leert werken met geblokkeerde gebieden van het skelet zoals polsen en enkels
 • Je leert stagnaties van spieren te bevrijden
 • Je voelt het effect van geremdheid in je eigen lichaamsstructuur
 • Je leert stemwerk te gebruiken om ondergesneeuwde gebieden van je persoonlijkheid te openen
 • Je leert lichaamswerk te gebruiken om stagnaties van de bron-energie te bevrijden
 • Je leert Authentic Movement te doen en te begeleiden

Dit weekend gaat een enorme bijdrage leveren aan je therapeutische vorming en je therapeutische mogelijkheden. Je zult mensen leren begeleiden binnen diepgaande therapeutische processen.

VOOR WIE

Ben je een shiatsu behandelaar of lichaamswerker en wil je vernieuwing en therapeutische verdieping in je behandelingen brengen?

Ben je met shiatsu of lichaamswerk bezig en wil je je nieuwe manieren leren voor het werken aan verbinding tussen Body en Mind?

Wil lesdagen meemaken die diepe impact hebben op je manier van werken en op je eigen lichaamsbewustzijn?

Dan is dit weekend iets voor jou.*

*Dit weekend is een vervolg op eerdere weekenden met Bill, we gaan verder met het onderzoek. Nieuwe mensen met ervaring in lichaamswerk, shiatsu of andere vorm van massage kunnen aansluiten.

DOOR WIE

 • Bill Palmer
  Bill Palmer

  Bill Palmer was  een van de pioniers binnen orientaal bodywork en Qigong in Europa in de jaren zeventig. Hij zag in dat de basis van orientale benadering was het “faciliteren van de communicatie binnenin”. Hij begon te onderzoeken hoe mensen toegang konden krijgen tot onderdrukte delen van hun persoonlijkheid via hun lichaam en via beweging. Hij werkte tien jaar samen met leraren  binnen het voice werk van Alfred Wolfson en Roy Hart traditie. Hij studeerde Qigong, Chinese Herbal Mediciane, Developmental Movement Therapy en Drama Therapy en richte de School for Experiential Education op. Binnen deze school ligt de nadruk op het leren door exploratie en improvisatie. Bill is de initiator van de shiatsu-stijl “Movement Shiatsu”. Hij geeft les in Movement Shiatsu rond de wereld. Hij is ook regelmatig bezig met muziek improvisaties, wat hij vooral ziet als een manier om de dominante mind los te laten om op een spontane manier samen heerlijk bezig te kunnen zijn.

My central belief is that we, as individuals, are not wise enough to know what is best for another person. Therefore, I do not try to understand what to do by diagnosis and theory. Instead, I focus on helping people to feel into themselves through their body sensations and their natural life process. My work is now more like education than therapy.
– Bill Palmer 

 • Teresa Hadland
  Teresa Hadland

  Teresa Hadland is een Bodywork therapeut en de vrouw van Bill. Zij heeft Shiatsu, Meditatie en Yoga gestudeerd in Japan en in UK. Zij heeft haar leven geweid aan het bewegend luisteren naar het lichaam binnen dans, massage en lichaamswerk. Zij heeft een drukke therapiepraktijk in UK, ze geeft les in Shiatsu en Inner Yoga en is lid van een dansgroep. Zij vindt het samen lol hebben de perfecte manier om elkaar en alle delen van onszelf toe te laten en te omvatten. Haar speelse manier van werken maakt het makkelijk om uitdagende ervaringen tijdens een therapeutisch proces aan te gaan.

ACCREDITATIES

Dit weekend wordt geaccrediteerd door KTNO (incl. NVST en BATC), ZHONG (categorie 1), NWP en FAGT.

DOE JE MEE?

Wil je ook een nieuwe manier van werken (met shiatsu) leren?
Een manier van werken waarbij je het leven zelf de richting laat wijzen?

WAAR EN WANNEER

26+27 mei 2018
Bij KenKon
Nieuwe Kanaal 11, Wageningen

Tijden: van 10 tot 17 uur

KOSTEN

Kosten per weekend €250,-

Je krijgt bij aanmelding een factuur voor €70,- inschrijfgeld, te betalen binnen twee weken. De rest te betalen 6 weken voor start training.

AANMELDEN

Bij je aanmelding krijg je een factuur voor de aanbetaling, te betalen binnen twee weken. Daarna krijg je een factuur voor de rest, te betalen zes weken voor de start.

Je hebt na je aanmelding 14 dagen de tijd om je aanmelding kosteloos te annuleren. Daarna blijf je tot zes weken voor start €37,50 administratiekosten schuldig. Vanaf 6 weken voor start 100% van het lesgeld. Je kunt van het geld dat je bij een eventuele annulering moet betalen binnen een jaar iets anders bij Shiatsu in Bedrijf doen.

Vraag hier het GRATIS E-BOEK “De 7 pijlers van Tao Style Shiatsu” aan

Wanneer je het eBoek hierboven bestelt krijg je als bonus de tweewekelijkse ShiatsuTips met handige tips en interessante artikelen over shiatsu, stoelmassage en Chinese Geneeswijze.
Je privacy is gewaarborgd, je adres wordt niet doorgegeven.

21 september 2018: Start van onze Shiatsu opleiding

Op 21 september start onze Shiatsuopleiding weer! Eerst een half jaar op een massagestoel, dan een half jaar op een massagemat werken.