MASTERCLASS VOOR SHIATSUTHERAPEUTEN EN LICHAAMSWERKERS

Masterclass met Bill Palmer en Teresa Hadland in Wageningen, 15, 16 en 17 november 2024

Bill Palmer was een van de pioneers die Shiatsu in de 70 naar Europa bracht. Hij is de initiator van Movement Shiatsu, Experimental Anatomy en Inner Qi Gong.

Wij zijn super blij dat hij en zijn vrouw Teresa Hadland in het weekend 31 mei en 1+2 april 2024 weer naar Wageningen komen.

MASTERCLASS MET BILL PALMER EN TERESA HADLAND

Nadere informatie over inhoud volgt.

LET OP:
Wil je wellicht meedoen? Je kunt je inschrijven voor de ‘optielijst’, dan krijg je als eerste de inhoudelijke informatie. Het kost niets en verplicht je tot niets.
Onderaan de pagina kun je doorklikken naar de optielijst inschrijving.

VOOR WIE

De trainingen van Bill Palmer en Teresa Hadland in Wageningen zijn in eerste instantie bedoeld voor shiatsutherapeuten en shiatsu studenten vanaf 2e jaar. Ze zijn echter geschikt voor alle therapeuten die met het lijf werken. Als je een andere vorm van manuele of lichaamsgerichte therapie dan shiatsu beoefent leer je hoe je met de shiatsu energetica  binnen je eigen therapievorm kunt werken.

DOOR WIE

  • Bill Palmer
    Bill Palmer

    Bill Palmer was  een van de pioniers binnen orientaal bodywork en Qigong in Europa in de jaren zeventig. Hij zag in dat de basis van orientale benadering was het “faciliteren van de communicatie binnenin”. Hij begon te onderzoeken hoe mensen toegang konden krijgen tot onderdrukte delen van hun persoonlijkheid via hun lichaam en via beweging. Hij werkte tien jaar samen met leraren  binnen het voice werk van Alfred Wolfson en Roy Hart traditie. Hij studeerde Qigong, Chinese Herbal Mediciane, Developmental Movement Therapy en Drama Therapy en richte de School for Experiential Education op. Binnen deze school ligt de nadruk op het leren door exploratie en improvisatie. Bill is de initiator van de shiatsu-stijl “Movement Shiatsu”. Hij geeft les in Movement Shiatsu rond de wereld. Hij is ook regelmatig bezig met muziek improvisaties, wat hij vooral ziet als een manier om de dominante mind los te laten om op een spontane manier samen heerlijk bezig te kunnen zijn.

My central belief is that we, as individuals, are not wise enough to know what is best for another person. Therefore, I do not try to understand what to do by diagnosis and theory. Instead, I focus on helping people to feel into themselves through their body sensations and their natural life process. My work is now more like education than therapy.
– Bill Palmer 

  • Teresa Hadland
    Teresa Hadland

    Teresa Hadland is een Bodywork therapeut en de vrouw van Bill. Zij heeft Shiatsu, Meditatie en Yoga gestudeerd in Japan en in UK. Zij heeft haar leven geweid aan het bewegend luisteren naar het lichaam binnen dans, massage en lichaamswerk. Zij heeft een drukke therapiepraktijk in UK, ze geeft les in Shiatsu en Inner Yoga en is lid van een dansgroep. Zij vindt het samen lol hebben de perfecte manier om elkaar en alle delen van onszelf toe te laten en te omvatten. Haar speelse manier van werken maakt het makkelijk om uitdagende ervaringen tijdens een therapeutisch proces aan te gaan.

ACCREDITATIES

Er zal een accreditatie aangevraagd worden bij KTNO (o.a. NVST) en bij ZHONG (categorie 1). LVNT en SVN erkennen onze trainingen automatisch.

DOE JE MEE?

Wil je ook een nieuwe manier van werken (met shiatsu) leren?
Een manier van werken waarbij je met respect de ander volgt en het proces zich organisch van binnenuit laat ontvouwen?

PRAKTISCHE INFO

15, 16 en 17 november 2024
Bij KenKon
Nieuwe Kanaal 11, Wageningen
Tijden: van 10 tot 17 uur

Investering: €395,-,
€95,- bij aanmelding, de rest voor start.

(Inschrijving optielijst is gratis)

ARTIKEL

Lees het artikel “The Six Forms Of Touch”, dat Bill schreef.

OPTIELIJST

Zolang nog niet bekend is wat de inhoud van het weekend is kun je je vrijblijvend inschrijven voor een optielijst. Dan hoef je nog niets te betalen en ben je ook niets verplicht; je kunt je elk moment weer uitschrijven. Als je op de lijst staat krijg je wel als eerste de informatie als het er is.