ONLINE TRAINING CHINESE GENEESWIJZE EN TAO BEHANDELMETHODIEK VOOR MASSEURS EN LICHAAMSWERKERS; EEN TRAINING IN CHINESE GENEESWIJZE EN TAOÏSTISCHE WIJSHEID

Een unieke, intensieve online training voor Shiatsu behandelaars, stoelmasseurs en andere lichaamswerkers in Chinese Geneeswijze en Tao behandelmethodiek

We starten weer op 3 januari 2025
Je krijgt meteen bij aanmelden toegang tot de training en kunt je er al kennis mee gaan maken. De interactieve lessen starten 3 januari 2025. Het is gebruikelijk om de training eerst vanaf aanmelden ‘losjes’ door te nemen en dan vanaf begin aan beginnen en het serieus aanpakken.

Deze online training is gericht op het leren toepassen van de spirituele Taoïstische inzichten van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) binnen massage behandelingen.

Tao behandelmethodiek is een holistische body-mind methodiek die:

  • Je op een nuchtere, holistische, spirituele wijze laat kijken naar ziekte, gezondheid en genezingsprocessen;
  • Hoofd (het weten vanuit inzicht), Hart (het voelen vanuit verbinding) en Hara (het handelen vanuit intuïtie) met elkaar laat samenwerken;
Online Training Chinese Geneeswijze

WERKEN MET KENNIS EN INTUITIE

Deelname aan deze training zal jouw behandelingen voorgoed veranderen.
Je zult meer voor je cliënten gaan betekenen.
Je gaat leren volledig op je intuïtie te vertrouwen en een diepgaand contact met je cliënt op te bouwen.
Dit terwijl je tegelijkertijd kunt putten uit brede kennis en begrip van Chinese geneeswijze.
Met als resultaat dat jijzelf krachtig en stevig wordt als behandelaar en je cliënten nog meer op je kunnen gaan bouwen.
Je werkwijze zal qua sfeer en aanpak steeds anders zijn, afhankelijk van wat er in de gegeven situatie het beste werkt en meest nodig is.
En juist dat maakt je behandeling effectief en betekenisvol. Je bijdrage aan je cliënten zal enorm toenemen.

stoelmassage

HET ONTSTAAN VAN TAO BEHANDELMETHODIEK

Mijn naam is Jaana Siltasalmi en ik ben eigenaresse van Hand On Tao Shiatsu Institute. Meer dan 30 jaar verdiep ik mij in Shiatsu en Chinese geneeswijze. Van hieruit heb ik een methodiek ontwikkeld die de theorie van Chinese geneeswijze naadloos aan (Shiatsu) behandelingen koppelt. Het is een methodiek die ontstaan is vanuit mijn jarenlange studies, tientallen jaren ervaring en tienduizenden behandelingen die ik gegeven heb.

MIJN VERHAAL

Na 15 jaar Shiatsu ervaring ging ik als stoelmasseur werken in een groot bedrijf. Opeens gaf ik meer dan 60 behandelingen per week, week in week uit. Tijdens het geven van de behandelingen vertrouwde ik op mijn intuïtie en de aanwijzingen van degene die ik behandelde en gaf de heerlijkste behandelingen.

Al snel merkte ik iets bijzonders op. Ik merkte dat als ik eerst ‘voelde’ dat het goed was en tegelijkertijd vanuit mijn kennis ‘wist’ wat ik aan het doen was en waarom, de behandelingen in effectiviteit enorm toenamen. Als mijn gevoel me bijvoorbeeld ernaar toebracht een bepaald acupressuurpunt te behandelen en ik wist wat de werking van dat punt was en waarom het in die situatie belangrijk was het te behandelen, begon het te stromen.

Het werkte elke keer weer! Maar niet andersom. Als ik vanuit mijn kennis besloot om een punt te behandelen of iets anders te doen werkte het niet. Of als ik iets deed zonder te weten waarom ik dat deed werkte het ook niet. Alleen als mijn intuïtie, gevoel en kennis samen kwamen in de juiste volgorde en de juiste verhoudingen was het raak! 

Als stoelmasseur leerde ik de theorie van Chinese geneeswijze op deze manier te koppelen aan een Shiatsubehandeling. Op een manier dat mijn denken de intuïtie en het voelen niet in de weg kwam te staan. Deze toen ontstane methodiek vormt al jarenlang met veel succes de kern van Hands On Tao (online) opleidingen. Vanwege dat succes en vanwege mijn missie zoveel mogelijk behandelaars te laten werken volgens deze methodiek, heb ik een belofte aan jou.

MIJN BELOFTE AAN JOU…..

Met de inschrijving voor deze training loop je geen risico. Je krijgt bij inschrijving toegang tot de modules. Als het je niet bevalt kun je binnen 14 dagen na inschrijving je gratis afmelden. Je krijgt dat wat je betaalde gewoon terug.

Yin Yang

WAT ZEGGEN DE DEELNEMERS? DRIE VERHALEN

Het mooiste compliment vond ik toch wel dat een cliënt na de behandeling zei dat het anders voelde dan voorheen. Met nog meer aandacht en gevoel.  Mooi om te ervaren hoe het direct doorwerkt. En inmiddels krijg ik vaak van nieuwe cliënten te horen dat ze nog nooit zo’n bijzondere, effectieve en intense behandeling hebben gehad. En ze maken allemaal een nieuwe afspraak, dus voor mij en mijn praktijk is deze cursus super geweest en een mooie aanvulling voor de verdieping in Traditionele geneeswijze.
-José Wisselo

Deze training heeft me inderdaad Inzicht gegeven in de Chinese Geneeswijze. Ik vertrouw nu op het ‘zijn’ in mijn Hara, ik vertrouw veel meer op mijn intuïtie, en ik vind het super dat ik kan benoemen wat ik gedaan heb. Het is inderdaad het ‘cement’ gebleken dat alle kennis en ervaring aan elkaar bindt.
– Mariska van Seventer

Volgens mij zijn jouw bevindingen een soort missing link voor veel mensen die hier in Nederland opgeleid zijn en niet opgegroeid zijn vanuit een Taoïstische culturele achtergrond.
-Silvy van den Berge

DE MAGIE VAN HANDS ON TAO BEHANDELWIJZE

Tijdens de training van 8 modules neem ik jou mee om behandelingen te leren geven en ernaar te leren kijken volgens de Tao behandelmethodiek; de kern van onze behandelwijze. Deze methodiek is gebaseerd op Shiatsu, Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) en op zowel de Taoistische als moderne psychologische inzichten. Het is een holistische body-mind manier van kijken naar ziekte, gezondheid en genezingsprocessen.

Een Hands On Tao behandelaar is niet op zoek naar wat er ‘fout’ is bij de ander, er is geen diagnose vooraf nodig. Er is vertrouwen, verbinding en inzicht nodig. Als je op deze manier leert behandelen leer je de weg te vinden door aan te voelen wat er nodig is, wat er mag, wat er gevraagd wordt, wat er gewenst is, wat er op dit moment klopt. Je leert vervolgens wat er plaats vindt binnen een kader te plaatsen. Daarmee voel je niet alleen of het klopt wat je doet, maar weet je ook waarom.

[VIDEO] DE OEFENING DIE GEEN TIJD KOST MAAR WEL JE LEVEN VERANDERT

filmpje5

Klik hiernaast om een video te bekijken van een van onze basisoefeningen: de oefening waarop onze hele methodiek gebouwd is.

De oefening die geen tijd kost maar wel je leven verandert.

Veel plezier ermee!!

HOOFD, HART EN HARA

Om de Tao behandelmethodiek goed te laten werken is de juiste verbinding met je cliënt nodig en het vertrouwen op je intuïtie. Het gaat er om dat Hoofd, Hart en Hara zich op een bepaalde, specifieke manier met elkaar verhouden. Zodat ze met elkaar in balans zijn. En dat is niet eenvoudig…. Te veel in je Hoofd dan mis je het contact met je gevoel wat essentieel is. Als je Hart overheerst en je te veel bezig bent met je cliënt raak je uitgeput. Werk je te veel vanuit alleen je intuïtie dan voelt het als ‘rondzwemmen’.

Kennis, gevoel en intuïtie kunnen echt één worden, in de juiste onderlinge verhoudingen. Deze training zal het cement tot die cohesie zijn. En als die cohesie er eenmaal is gaat het stromen en zullen jij en je cliënt de magie van deze behandelwijze gaan ervaren. Je behandelingen zullen nooit meer hetzelfde zijn en je zult je werk heel anders gaan ervaren. Je kunt erop vertrouwen!

DE OPZET VAN DE TRAINING

De training bestaat uit 8 modules met audiolessen, lesmaterialen en online opdrachten, 8 interactieve lessen, 1 lesdag, diversen online platforms, een eindopdracht en een examen.

Bij aanmelden krijg je toegang tot de training en kun je alvast kennis ermee maken. Als de interactieve lessen starten, starten we met zijn alleen vanaf het begin opnieuw. Tijdens de eerste vier weken ontvang je dan elke week een module. Daarna iedere twee weken.

Volg je dit ritme ook bij je studie en opdrachten, dan duurt de volgen van de modules vanaf start interactieve lessen ongeveer 3 maanden. Daarna kun je ervoor kiezen je eindopdracht te maken en/of deel te nemen aan het examen.

Je blijft toegang tot de training en de modules houden, als je er langer over wilt doen kan dat ook. Als je later alsnog officieel wil afronden (dus later dan de reguliere moment ervoor) betaal je €97,- herinschrijvingskosten.

DE MODULES

Klik op de module om de inhoud te zien

In deze module leggen we de basis voor de hele training. Waar gaat het nu in de Chinese geneeswijze om? Wat is het verschil tussen de westerse en de oosterse manier van omgaan met ziekte en genezing? En wat kunnen wij westerlingen met die oosterse manier? De mist rondom het alternatieve zal oplossen en de brug tussen het westerse en het oosterse zal zichtbaar worden. 

Het Taoïstische denken start met Yin en Yang. Als je Yin en Yang begrepen hebt ben je klaar. Meer dan dat hoef je niet te begrijpen want alles zit erin en alles past erin. Alles wat je hoeft te weten zit in Yin en Yang. In het westen zijn we gewend aan het idee dat hoe meer details je ergens over weet hoe dichterbij je komt bij het begrijpen van het geheel. In het oosterse is het anders om. Als je het geheel begrepen hebt passen alle details erin. 

Deze module gaat over het “je afstemmen”. Het afstemmen van je aanraking op de basisbehoeftes van het lijf is de eerste vereiste voor een succesvolle behandeling! Door je aanraking en aanpak precies af te stemmen win je het vertrouwen. De ander durft zich dan te ontspannen en zich aan de behandeling over te geven. Als je afstemming niet klopt ontstaat er misschien weerstand. En vanuit weerstand ontstaan vaak negatieve reacties op een behandeling. Na deze module weet je hoe je, als je de juiste sfeer te pakken hebt, deze kunt verdiepen om de ander nog beter en nog gerichter te kunnen ondersteunen. 

Het “samen zoeken” principe, waar deze module over gaat, is misschien wel het meest onderscheidende principe van Hands On Tao Shiatsu. Wij gaan er van uit dat wij het voor de ander niet kunnen en niet hoeven te weten. We hebben vertrouwen in de wijsheid van het lijf van de ander en gaan samen op zoek naar het beste antwoord in een gegeven situatie. Wat er vervolgens gebeurt kunnen we plaatsen binnen een kader van Chinese geneeswijze. Dit is werken met kennis en intuïtie. We weten wat we aan het doen zijn en waarom. De diagnose ontstaat vanuit de behandeling en niet anders om. 

Wanneer mensen naar ons toe komen met een vraag op het mentaal-emotioneel-spiritueel vlak gebruiken wij de 5 elementen als ons denkkader. Het gaat om de 5 elementen Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur. Elk element staat voor talloze emoties en innerlijke kwaliteiten. Als we weten welk element de meeste aandacht vraagt weten we waar onze behandeling naar toe wil. We kunnen het proces dat zich ontvouwt volgen en begrijpen zonder er “in te grijpen”. Het 5 elementenwerk noemen we ook “emotioneel lichaamswerk”. 

Vaak komen mensen naar een Shiatsubehandelaar omdat ze ergens in het bewegingsapparaat (rug, arm, been, nek) pijn hebben. Als de focus van ons en van de ander vooral ligt op het verlichten van de pijn of het onderzoeken van de processen die onder de pijn liggen, gaan wij als behandelaars werken vanuit de meridianen. We gebruiken de meridianen als een landkaart om ons door het lichaam te navigeren en de onderlinge verbanden te onderzoeken. We zijn daarbij vaak net wat meer geïnteresseerd in dat wat niet direct zichtbaar is. Wagt ligt er onder de zichtbare, voelbare pijn? 

Als mensen naar ons toe komen met gezondheidsklachten, zoals hoge bloeddruk, vermoeidheid, willen afvallen, migraine, duizeligheid, menstruatieklachten etc. gaan wij als Shiatsubehandelaar werken vanuit diagnostiek van de interne organen = Zang Fu diagnostiek. We steunen de interne organen, de Zang en de Fu, met acupressuurpunten en extra technieken zoals moxa, cupping en gua sha. In deze module leer je de basis van de Zang Fu diagnostiek en de basis van wat je ermee binnen een behandeling kunt. 

Deze module brengt alles wat we tot nu toe geleerd hebben bij elkaar. Het gaat uiteindelijk om het vinden van de deur waar de ander ons binnen laat. Als we eenmaal binnen zijn kan er van alles gebeuren. Zolang we niet binnen zijn kunnen we van alles doen maar zal het niet veel uithalen. Wat we willen is iemand echt raken, het echte raken. En dat kan alleen als de ander het toestaat. Door de juiste manier van aanpak laat je de ander zien dat je hem of haar “gezien” hebt en naar hem of haar geluisterd hebt…. en naar zal blijven luisteren. En dat is de basis om binnen te mogen komen. 

EN DAN NOG…

  • Er zijn 8 interactieve sessies. Daarin kun je vragen stellen en casussen vanuit de training inbrengen;
  • 1 lesdag in Nijmegen van 10.30 tot 17.00 uur;
  • Er wordt een WhatsAopp groep aangemaakt voor onderlinge communicatie
  • De Facebookgroep Hands On Tao Community is er ook voor je vragen en het delen van ervaringen;
  • Via e-mail kun je altijd contact met Jaana opnemen. Zij geeft graag antwoord op al je vragen;
  • Je kunt eventueel ook aanvullende, individuele Zoom sessies boeken om onderwerpen en casussen te bespreken.
  • Als je alle modules afgerond hebt kun je een eindopdracht gaan maken en deelnemen aan een examen dat ieder half jaar wordt aangeboden.
kruis-cirkel-kleur-versie-2-28-11

ONDERDEEL VAN

Deze training is een onderdeel van onze Shiatsu Stoelmassage opleiding. Als je ook de 7 praktische lessen volgt krijg je diploma Shiatsu Stoelmasseur.

ALGEMENE INFORMATIE

Klik op een onderwerp voor meer informatie.

We starten op vrijdag 3 januari 2025 om 11.15 uur met een Zoom sessie, maar je kunt ook later instromen; de inschrijving staat open tot 9-2-2025. Je kunt de online opleiding in je eigen tempo volgen. Je hebt er minimaal 3 maanden voor nodig, maar je mag er ook een jaar of nog langer over doen.

Online Zoom sessies vrijdag 11.15 tot 12.45 uur.
3-1
24-1
9-2 (zondag)
7-3
21-3
4-4
11-4
23-5 2025

Lesdag bij Michi in Nijmegen van 10.30 tot 17.00 uur
21-2-2025

Examen 4-7-2025
Herexamen mogelijk in augustus
Volgende kans op examen in januari/februari 2026

Je hebt binnen een jaar twee kansen om een examen te doen en de training af te ronden. Na 1 jaar kost herinschrijving (als je examen wil doen, training officiëel wil afronden) €97,-. Je houdt sowieso toegang tot alle materialen.

Onderschat de belasting van deze intensieve opleiding niet! Wil je de opleiding binnen 5  maanden afronden heb je twee dagdelen per week nodig aan (online) zelfstudie en daarnaast nog tijd voor het in de praktijk toepassen van het geleerde. Daarna volgt de eindopdracht en (eventueel) het examen.

Je krijgt bij aanmelden toegang tot de modules en kun je er alvast kennis mee maken. In maart starten we dan met zijn alleen vanaf begin af aan. Het is heel gebruikelijk om deze training op die manier te doen: eerst kennismaken en dan vanaf het begin serieus mee starten,

Een online opleiding biedt de mogelijkheid er langer over te doen. Dat is fijn maar het is ook een valkuil. Mijn advies is de modules in het aangegeven tempo te volgen omdat de balans van leren en toepassen en de voortgang belangrijk is. Je wordt met e-mails gestimuleerd door te zetten en ook de online lessen helpen je in de flow te blijven. De ervaring leert dat veel deelnemers (online) studiegroepen gaan vormen om ook samen te leren.

Deze training rond je af met een theorie examen in Nijmegen.

Daarnaast stuur je 1 voor 1 10 eindverslag formulieren op, daar krijg je commentaar op; dat is een soort afrondende privé les.

Verder dien je voor een certificaat (nagenoeg) alle opdrachten in de training gemaakt hebben en alle lezingen en lessen afgerond hebben.

Je krijgt 12 maanden de tijd om alles af te ronden voor een certificaat, gerekend vanaf start datum van interactieve lessen. Binnen die 12 maanden kun je de theorie examen kosteloos herkansen.

Doe je er langer over? Je houdt kosteloos toegang tot de training, dus voor jezelf kun je er zo lang over doen als je wil. Wil je na 12 maanden afronden voor een certificaat? Dan betaal je €97,- herinschrijvingskosten.

Als je alle modules afgerond hebt kun je een eindopdracht gaan maken en deelnemen aan een examen dat ieder half jaar wordt aangeboden.

Neem je deel aan het examen en maak je de eindopdracht dan ontvang je een certificaat.

Je kunt ook voor (alleen) een deelnamebewijs kiezen als je alle modules hebt doorlopen en (nagenoeg) alle online opdrachten hebt uitgevoerd.

De training (certificaat) is voor 12,5 EC (350 uur) geaccrediteerd bij KTNO.

INVESTERING

De investering is €525,-

Waarvan €150,- inschrijfgeld en na start van interactieve lessen 1 termijn van €375,- of 2 termijnen van €187,50,-

Als je meerdere trainingen volgt en in termijnen betaalt, worden de termijnen achter elkaar geplaatst, zodat je steeds slechts 1 termijn per maand te voldoen hebt.

INTAKEGESPREK

Je kunt een afspraak maken voor een 30 minuten gratis sessie via Skype of telefoon. Dan kunnen we samen zoeken waar je heen wilt en of deze opleiding je daarbij gaat helpen.

Klik HIER om een afspraak te maken.

WAT ZEGGEN DE DEELNEMERS?