OPLEIDING SHIATSU STOELMASSAGE; vanaf september 2023

Ongelooflijk hoe veel je in een korte tijd kunt leren!

Dat is wat de deelnemers zonder uitzondering zeggen.

De opleiding Shiatsu Stoelmassage bestaat uit een uitgebalanceerd programma van praktijk dagen en online trainingen.

In een jaar tijd stomen wij je volledig klaar tot een professioneel Hands On Tao stoelmasseur.

Die belofte kunnen wij waarmaken door:

 • De manier van behandelen: De technieken vanaf de basis stevig en betrouwbaar aan te leren zodat je snel een professionele aanpak beheerst.
 • Onze behandelmethdodiek: Het leren toepassen van de unieke Hands On Tao behandelmethodiek die z’n oorsprong kent juist vanuit de stoelmassagepraktijk;
 • De opzet van de opleiding: De manier waarop theorie en praktijk tijdens de opleiding op elkaar zijn afgestemd. We maken de theorie praktisch! En de praktijk is vanaf het begin levend;
 • Onze visie op leren: De manier van leren af te stemmen op jouw als mens en behandelaar;
Opleiding Stoelmassage

[VIDEO] LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT

Klik hiernaast voor de video “Liefde Op Het Eerste gezicht” over de massagestoel ervaringen van onze stoelmassage hoofddocent Jaana.

(Na het opnemen van dit filmpje is er iets veranderd in ons programma: de stoelmassage opleiding bestaat nu uit 8 dagen op locatie plus een intensieve en uitgebreiden online training en examen en duurt een jaar. Daarna en/of daarnaast zijn er allerlei aanvullende trainingen mogelijk).

WAT IS JOUW DOEL MET DE SHIATSU STOELMASSAGE OPLEIDING?

Ieder heeft zo zijn of haar eigen motief om deel te nemen aan deze opleiding. Maar over één motief is bijna iedereen eensgestemd.

De één wenst verregaande verdieping in stoelmassage, terwijl de ander ervoor kiest de Hands On Tao behandelmethodiek te leren kennen. Misschien wil je een praktijk starten in preventieve en therapeutische massages? Of zie jij stoelmassage als uitbreiding van je dienstverlening?

Of misschien gaat het je puur om je eigen ontwikkeling en gezondheid? Onze stoelmassage opleiding is een ware gezondheidsboost, zowel voor je lichaam als je geest, en een half jaar vol plezier en persoonlijke ontwikkeling. Bijzonder geschikt als een herstel periode na een burn out (of om een burn out te voorkomen). Dus misschien gaat het je vooral daarom.

Wat je motief ook is, de gemeenschappelijke noemer lijkt duidelijk: Snel een zeer professioneel stoelmassage behandelaar worden.

ALLEEN BIJ HANDS ON TAO

Wat is de meest speciale aan de shiatsu opleiding van Hands On Tao?

Je leert shiatsu. Shiatsu kun je ook elders leren.
Je leert stoelmassage. Stoelmassage kun je ook elders leren.
Je leert Chinese (Taoistische) geneeswijze. Dat kun je ook elders leren.
Je zult jezelf ontwikkelen als behandelaar. Ook dat kun je elders doen.

Wat je nergens anders leert is:

Hoe die vier dingen bij elkaar te brengen in een (korte) shiatsu behandeling.
Hoe je in een mum van tijd de kern kunt raken.
Hoe je ervoor zorgt dat je meteen daar bent waar je zijn moet.
Hoe je je keuzes maakt vanuit je intuitie en gevoel terwijl je ze in een kader kunt plaatsen, zodat je weet wat je aan het doen bent en waarom.
Hoe je hart, hoofd en hara echt met elkaar verbindt, in een split seconde.

Bij Hands On Tao leer je iets wat je nergens anders op deze manier kan leren. Je leert een behandelmethodiek waarmee je letterlijk, concreet, je gevoel, je kennis en je (levens)ervaring bij elkaar kunt brengen binnen een behandeling.

Onze lesmethodiek is uniek.
Onze behandelmethodiek is uniek.
Onze manier van verbinden van kennis, gevoel en kunde is uniek.

Het is laagdrempelig. Het is diepgaand. Het is iets waar je meteen, onmiddelijk iets in de praktijk mee kunt. Het stoomt je klaar voor professioneel werk. Je leert veel, snel en dat allemaal vanuit ontspanning.

Mensen die ervaren zijn met shiatsu, of met stoelmassage, of met Chinese geneeswijze, of met het therapeut zijn, zijn soms bang dat het te veel herhaling is. Dat ze het al weten. En ze weten het vaak ook! Maar de verbindingen die wij maken, die geven ook ervaren mensen iets totaal nieuws. De verbindingen zijn nieuw! Dat leer je nergens anders op deze manier. En dat geeft verdieping, verbreding en nieuwe mogelijkheden.

Mensen die nog geen ervaring hebben zijn soms bang dat het veel is, dat het snel gaat. En het is ook veel, en je leert ook snel, maar het blijft werken vanuit eigen positie, vanuit eigen mogelijkheden. Een jaar is in bijna alle gevallen genoeg om tot een ware professional te groeien vanuit ontspanning en genieten van al het geleerde. Je mag leren op een manier die bij jou past. Allerlei individuele oplossingen zijn voorhanden.

Lees HIER het verhaal van Jaana, de hoofddocent, over hoe de opleiding ontstaan is.

HOE ZIT DE OPLEIDING IN ELKAAR

Deze ‘hybride’ (op locatie + online gecombineerd) opleiding bestaat uit 7+1  praktijkdagen, een examendag, veel oefenen, behandelingen geven en een uitgebreide interactieve online training.

Naast de lesdagen ben je gemiddeld 2 dagedelen per week bezig met oefenen, behandelen, online studie en huiswerk opdrachten.

De online training gaan we in twee fases volgen.
Fase 1: vanaf aanmelding zelfstandig de 8 modules doornemen
Fase 2: vanaf maart samen herhalen vanaf module 1, met opdrachten, interactieve lessen en uiteindelijk het examen.

Er zijn 7 prakijkdagen tot maart. Daarna nog 1 + het examen. En een achttal intereactieve online bijeenkomsten. Tijdens die laatste maanden kan het portfolio afgemaakt worden en ook de zesdaagse vervolgtraining 5 elementen gevolgd worden.

In juli zijn we klaar. Begin september is de diploma uitreiking. Je krijgt diploma Shiatsu Stoelmasseur. Met eventueel certificaat 5 elementenwerk / emotioneel lichaamswerk er bij. En daarna kun je eventueel door met meer vervolg trainingen.

Het is ook mogelijk om alleen de 7 stoelmassage praktijklessen te volgen. Dan krijg je een certificaat shiatsu stoelmasseur. Of alleen de online theorie training. Dan krijg je een certificaat Hands On Tao Behandelmethodiek (TCG).

DE ONDERDELEN VAN DE OPLEIDING

1. Shiatsu Stoelmassage, Tao Style (7 praktijk dagen), portfolio met 60 behandelingen en 7 theorie opdrachten

2. Online training Chinese Geneeswijze en Hands On Tao behandelmethodiek (8 modules, 8 interactieve lessen, 1 lesdag op lokatie, 1 examendag, individuele begeleiding), eindopdracht met 10 behandelverslagen

We sluiten af met een eindfeest.

SHIATSU STOELMASSAGE, TAO STYLE

De praktijktraining Shiatsu Stoelmassage, Tao Style bestaat uit 7 lesdagen, Je leert basis van shiatsu en 3 verschillende behandelseries voor 3 verschillende situaties. Hier kun je al veel mee. Binnen de vastgestelde kaders kun je elke behandeling aanpassen aan de individuele behoefte in het moment

Dag 1: Het Geheim van Shiatsu
Dag 2: Vuur Water behandeling
Dag 3 en 4: Basiskata bovenrug/onderrug
Dag 5: De 10 Gouden Punten
Dag 6: Puntjes op de i
Dag 7: Terugkomdag

ONLINE TRAINING CHINESE GENEESWIJZE EN HANDS ON TAO BEHANDELMETHODIEK

De Online training Chinese geneeswijze en Hands On Tao Behandelmethodiek bestaat uit 8 modules met audiolessen, lesmaterialen, online opdrachten en 8 interactieve online sessies, diversen online platforms, een eindopdracht en een examen. Ook horen er 1 lesdag en 1 examendag bii. Je krijgt meteen bij start van de opleiding toegang tot deze training. De interactieve lessen starten tijdens de tweede helft van het studiejaar.

Module 1: De geneeswijze van de Keizer; introductie in het Taoïstische denken
Module 2: De drie schatten Yin en Yang en Qi; de basis van Chinese geneeswijze
Module 3: Yin en Yang en de twee sferen van een behandeling; het afstemmen
Module 4: De 8 principes en de 4 vormen van druk; het samen zoeken naar dat wat werkt
Module 5: De 5 elementen en het ondersteunen van emotionele processen
Module 6: De meridianen en het behandelen van pijnklachten
Module 7: Zang en Fu; de interne organen en het werken met gezondheidsklachten
Module 8: De 9 behandelingen; het aansluiten en de open deur zoeken

Lees meer over de OnlineTraining Chinese geneeswijze en Hands On Tao Behandelmethodiek bij: https://handsontao.nl/handsontao-behandelmethodiek/

naar huis

EN DAN NOG…

 • Per groep maken we een WhatsApp groep voor onderlinge communicatie;
 • De Facebookgroep Hands On Tao Community is er voor je vragen en het delen van ervaringen tussen de lessen door;
 • Via  e-mail kun je altijd contact met Jaana opnemen als je onderweg vragen hebt;
 • Je kunt eventueel ook aanvullende, individuele Zoom sessies, behandelingen of privé lessen boeken om onderwerpen te bespreken of dingen zelf te ervaren;

HET VERVOLG

Na het eerste jaar van de opleiding, en in sommige gevallen al tijdens het eerste jaar, kun je door met de  vervolg trainingen. De vervolg trainingen kunnen los gevolgd worden of achter elkaar als een geheel.

De vervolg trainingen zijn:

 • Training Praktische Meridiaanleer (6 dagen)
 • Training Praktische Acupressuur (6 dagen)
 • Training Praktische 5 elementen leer (6 dagen)

Verder is het mogelijk om een online training in 6 aanrakingen te volgen (onderdeel van het 5 elementen leer) en komt Bill Palmer, een internationaal gewaardeerde Engelse shiatsu docent, 1 x per jaar een nascholingsweekend geven voor shiatsubehandelaars en lichaamswerkers.

WAT ZEGGEN DE DEELNEMERS?

Vanaf dag 1 voelde ik me vertrouwd, thuis en welkom. Persoonlijke aandacht krijg je volop. Je wordt met welke vraag dan ook serieus genomen en positief gestimuleerd.

Manier van lesgeven en studeren is zo fijn, ik heb nog nooit zo veel plezier gehad in studeren. Het is een hele volledige opleiding, het klopt van begin tot eind. In een half jaar leer je echt heel veel.

Ik heb geleerd om niet meer voor andere mensen te denken maar echt aan te sluiten bij de ander; dit maakt het zoveel makkelijker voor mezelf en geeft de mooiste resultaten.

Je leert ook om niet te veel te doen en werken vanuit dat wat goed voelt en makkelijk gaat.

Jaana zegt niet dat ik “meer moet voelen”, maar biedt gewoon ruimte voor mijn eigen ontwikkeling. Je mag jezelf zijn en daardoor voel je je op je gemak.

ALGEMENE INFORMATIE

Klik op een onderwerp voor meer informatie.

ALLE DATA SHIATSU STOELMASSAGE OPLEIDING, START SEPTEMBER 2023 

LET OP: alle lesdagen, op 1 na, zijn op vrijdagen
tijd: 10.30 tot 17.00 tenzij anders gemeld
locatie: Michi, Nijmegen, Staddijk 41 of online via zoom

Data lesdagen bij Michi:
22-9, 6-10, 20-10, 21-10 (zaterdag), 24-11, 8-12 2023
19-1, 17-5 2024 van 10.30 tot 17.00 uur
5-7 2024 van 10.30 tot 13.00 uur

Data online lessen:
8-3, 5-4, 19-4, 10-5, 24-5, 7-6, 14-6, 21-6 2024 van 11.15 tot 12.45 uur

Diploma uitreiking 6-9 2024 vanaf 14.00 uur

Start eerste vervolg training (zesdaagse 5 elementen leer)
15 maart 2024.

*Ja, helaas, wijzigingen zijn mogelijk….. laat ons hopen dat het niet nodig is.

Naast de praktijklessen is zelfstudie en oefenen een belangrijk deel van deze opleiding.

 • De online training en andere theoriestudie vraagt 1-2 dagdelen studietijd per week.
 • Het oefenen met elkaar en met anderen vraagt ook 1-2 dagdelen tijd in de week.

Je levert een portfolio en een eindopdracht in. Totaal gaat het om 60 behandelverslagen, 7 theorie opdrachten en 10 eindopdrachten.

De praktijk lessen worden afgesloten met een terugkomdag waarin wordt gekeken of het geleerde voldoende is ingedaald. Het is dus een soort examen, maar zonder cijfers.

Er is een theoretische examen en een praktijkexamen op een andere dag.
Als het theorie of het praktijk examen onvoldoende is kun je het herkansen.

Na het succesvol afronden van van de opleiding krijg je het diploma Shiatsu Stoelmasseur.

Als je alleen de praktijklessen afrondt (7 lesdagen en een portfolio met 60 behandelingen en 7 theorie opdrachten) krijg je een Certificaat Shiatsu Stoelmasseur.

Als je alleen de Online Training afrond (8 modules, interactieve sessies, 1 lesdag, 10 eindverslagen en theorie examen) krijg je een Certificaat Hands On Tao Behandelmethodiek (TCG)

Het diploma Shiatsu Stoelmasseur is geaccrediteerd bij KTNO voor 30 EC (840 uur).

Het diploma wordt door CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) erkend. Je kunt je bij CAT registreren om aan de wettelijke vereisten van een Shiatsu stoelmassage praktijk te voldoen.

Meerdere beroepsverenigingen accepteren al onze trainingen als nascholing/bijscholing. Vraag het na! Eventueel zijn specifieke accreditatie aanvragen mogelijk.

Online Opleiding Hands On Tao Behandelmethodiek is bij KTNO geaccrediteerd voor 12.5 EC (350 uur).

De praktijk training van 7 dagen is nog niet apart geaccrediteerd, maar ook dat komt nog.

INVESTERING bij start vanaf september 2023

De hele opleiding van:
8 dagen incl. praktijktoets
8 online modules
8 interactieve online sessies
Eindopdracht met individuele begeleiding
Theorie examen
Eind feest.

Je totale investering is:
€1275,-

Je kunt na het inschrijfgeld de rest van het lesgeld in 1 of in 5 termijnen voldoen.

Inschrijfgeld: €150,-

Daarna keuze uit:
1 termijn: €1125,-, te voldoen voor start
of
5 termijnen van €225,-, eerste te voldoen voor start en daarna maandelijks.

(Ga je ook de 6 daagse 5 elementen training volgen? Dan heb je €750,- extra investering).

Alleen praktijk?

Wil je alleen de 7 praktijklessen van de opleiding volgen? Dat is de training ‘Shiatsu Stoelmassage Tao Style’? Dat kan!

7 dagen van 10.30 tot 17.00 uur
De geleerde methodiek: “7 dingen die er toe doen” en de 3 basis behandelingen
Voor wie: voor starters; en ook voor stoelmasseurs, shiatsubehandelaars en masseurs als verdieping
Lokatie: Michi, Staddijk 41, Nijmegen
Inleveren: een portfolio met 60 behandelingen en 7 theorie opdrachten
Investering: €750,-
Inschrijfgeld €75,-, de rest voor start in 1 termijn van €675,- of vanaf start in 3 termijnen van €225,-
Als je je voor meerdere trainingen aanmeldt en in termijnen wil betalen worden de termijnen achter elkaar geplaatst; je betaalt dus maximaal 1 termijn per maand
Meld je aan HIER.

Alleen theorie?

Ben je al shiatsubehandelaar, stoelmasseur of andere soort masseur? Dan kun je ook alleen het theoriedeel volgen: de online training Chinese geneeswijze en Tao behandelmethodiek. Dat is een geaccrediteerde nascholing. Lees daarover meer HIER.

STAP?

Onze opleidingsinstituut is te kleinschalig voor STAP budget. We voldoen verder aan alle eisen, maar zijn te klein. Daar tegenover staan de individuele aandacht, de bijzondere sfeer en de hoge kwaliteit die samen gaan met die kleinschaligheid. Met een grotere opzet zou het op deze manier niet eens mogelijk zijn, dus we blijven graag klein en bijzonder! Hopelijk laat je je niet ontmoedigen door gebrek aan Stap. Als dit jouw opleiding is, als dit jouw weg is, ga er dan voor! Je kunt altijd eerst komen om het uit te proberen en dan pas beslissen.

LET OP: meld je aan vóór 8 september 2023!

De laatste dag om aan te melden is dus 7 september. De opleiding start op 22 september 2023.

WANNEER JE JE AANMELDT….

 • Voldoe je slechts het inschrijfgeld; de restfactuur komt later
 • Krijg je een studieovereenkomst ter ondertekening, waarin alle praktische zaken worden opgesomd; pas als je die gelezen en ondertekend hebt is je inschrijving compleet
 • Krijg je meteen toegang tot de online training Chinese geneeswijze en behandelmethodiek en kun je alvast daarmee kennis gaan maken
 • Krijg je ook toegang tot de Tao meditatie pakket en kun je je alvast met behulp daarvan gaan voorbereiden op de lessen

INTAKEGESPREK

Je kunt een afspraak maken voor een gratis 30 minuten gratis sessie via Skype of telefoon. Dan kunnen we samen zoeken waar je heen wilt en of deze opleiding je daarbij gaat helpen.

Klik HIER om een afspraak te maken.

WAT ZEGGEN DE DEELNEMERS?