DE DOCENTEN VAN HANDS ON TAO SHIATSU INSTITUTE

HOOFDDOCENT

Docenten

Jaana Siltasalmi

Ik ben Jaana; een moeder, een docent en een Finse. En de directeur van Hands On Tao Shiatsu Institute.

Ik ben naar Nederland gekomen als 19 jarige. Ik houd ondertussen enorm van Nederland. Ik voel me hier helemaal thuis. Maar toch voel ik me van binnen nog altijd een Finse. Voor mij betekent Fins zijn: gewoon een mens zijn, dicht bij de aarde zijn, een met de natuur zijn.

Ik heb ruim 30 jaar ervaring als shiatsubehandelaar. Shiatsules geef ik sinds 1989 en heb een eigen opleidings instituut sinds 2002.

 • Lesgeven, schrijven en wandelen. Daar mag je me voor wakker maken.
 •  Gewoon jezelf zijn, humor en welwillendheid (=het goede wensen voor een ieder, hoe een ieder ook is). Dat zijn de drie basiswaardes die ik in me draag.
 •  Het leven is om te leren. Weten, voelen en doen. Intuïtie wijst de richting, kennis verlicht de weg. Dat zijn mijn drie motto’s.

Ik geef de meeste lessen en ben als eigenaar en hoofddocent eindverantwoordelijk voor alles wat met ons Opleidings Instituut te maken heeft.

Als je kennis met mij of met (Tao Style) Shiatsu wilt maken kun je een afspraak maken.

 • Jaana Siltasalmi
  Jaana Siltasalmi

  Ik ben Jaana; een moeder, een docent en een Finse. En de directeur van Hands On Tao Shiatsu Institute.

  Ik  ben naar Nederland gekomen als 19 jarige. Ik houd ondertussen enorm van Nederland. Ik voel me hier helemaal thuis. Maar toch voel ik me van binnen nog altijd een Finse. Voor mij betekent Fins zijn: gewoon een mens zijn, dicht bij de aarde zijn, een met de natuur zijn.

  Ik heb ruim 30 jaar ervaring als shiatsubehandelaar. Shiatsules geef ik sinds 1989 en heb een eigen opleidings instituut sinds 2002.

  *Lesgeven, schrijven en wandelen. Daar mag je me voor wakker maken.

  *Gewoon jezelf zijn, humor en welwillendheid (=het goede wensen voor een ieder, hoe een ieder ook is). Dat zijn de drie basiswaardes die ik in me draag.

  *Het leven is om te leren. Weten, voelen en doen. Intuïtie wijst de richting, kennis verlicht de weg. Dat zijn mijn drie motto’s.

  Ik geef de meeste lessen en ben als eigenaar en hoofddocent eindverantwoordelijk voor alles wat met ons Opleidings Instituut te maken heeft.

  Als je kennis met mij of met (Tao Style) Shiatsu wilt maken kun je een afspraak maken. Mijn praktijk ligt in Arnhem.

ANDERE DOCENTEN (het Hands On Tao team = het H.O.T team)

Tanja Gerdes

Tanja Gerdes

Tanja geeft intervisie en studiebegeleiding aan onze studenten. Zij is de vertrouwenspersoon voor de studenten. Samen met mij is zij verantwoordelijk voor de scriptiebegeleiding en examinering.

Tanja is afgestudeerd aan onze opleiding als shiatsutherapeut en -docent. Van oorsprong is ze scheikundige. Haar praktijk ligt in Arnhem (Schaarsbergen).

Lilian de Nijs

Lilian de Nijs

Lilian heeft een Hart dat Shiatsu slaat. Zij geeft les in onze masseurs opleiding en diverse workshops tijdens onze therapeuten opleiding. Zij helpt je om je lijf te bewonen en vanuit de Hara in te zetten. Lilian is van oorsprong een fysiotherapeut, haar Shiatsuopleiding heeft ze gedaan bij Qing Bai. Sinds jaren werkt ze als Shiatsutherapeut en -docent. Ze heeft haar praktijk in Nijmegen.

Ottelien Vellekoop

Ottelien Vellekoop

Ottelien Vellekoop is sinds jaren een geliefde stoelmassage gastdocent bij ons. Volgens plan zal zij vanaf 2020 een deel gaan worden van de vaste docenten team en dus ook meer les gaan geven.

Ottelien brengt het beste in stoelmasseurs naar boven! Zij heeft veel ervaring met shiatsu, stoelmassage en cranio sacraal therapie. Haar lesgeefstijl is down to earth en toch heel subtiel en precies.

Ottelien is gespecialiseerd in het werken met kinderen en jongeren en heeft haar praktijk in Zutphen. Daarnaast is ze een groepsleider in de jeugdzorg.

Mirjam van Kempen

Mirjam van Kempen

Mirjam geeft supervisie aan de therapeuten in spe. Zij heeft bij ons haar Shiatsutherapeuten diploma behaald en heeft haar praktijk in Bemmel. Mirjam heeft het bijzondere talent van mensen begeleiden precies daar waar ze begeleiding nodig hebben. De studenten zijn altijd erg blij met haar en haar verhelderende manier van werken.

GASTDOCENTEN

Bill Palmer

Bill Palmer

De Engelse Bill Palmer is een internationale autoriteit op het gebied van Shiatsu en lichaamswerk. Hij is de initiator van “Movement Shiatsu”, “Experiential Anatomy” en “Inner Qi Gong”. Wij zijn heel blij om hem jaarlijks als gastdocent bij ons te mogen uitnodigen! Zijn lessen brengen diepgang en inspiratie in shiatsuwerk. Hij is een nuchtere en liefdevolle docent met veel kennis en het vermogen om de diepste kern te raken, zowel bij studenten als bij mensen die hij behandelt.

Tirza Bottema

Tirza Bottema

Tirza Bottema is een gastdocent bij ons. Zij verzorgt voor onze opleiding trainingen in Thaise Yogamassage en massage bij zwangerschap.

Tirza is directeur en hoofddocent van Thai Dee, hét opleidingsinstituut voor Thaise yogamassage in Nederland. Van oorsprong is ze fysiotherapeut en cultureel antropoloog. Zij is al sinds 1991 met hart en ziel bezig met de Thaise Yogamassage en geeft sinds 1995 les. Tirza woonde twee jaar in Thailand en gaat nog steeds regelmatig terug om zich verder te verdiepen in de Thaise massage en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

John Zantinge

John Zantinge

John geeft les vanuit jarenlange ervaring met acupunctuur en Chinese geneeswijze, les in TCG geeft hij al sinds de 80er jaren. Zijn lessen zijn boeiend en doorleefd. Aan onze studenten verzorgt hij lessen in basis en gevorderde Chinese geneeswijze incl. pols, tong en casuistic.

Heidi van Nieuwenhoven

Heidi van Nieuwenhoven

Heidi geeft gastworkshops aan onze studenten. Zij is een veelzijdige masseur met ervaring in Shiatsu, Thaise Yogamassage, Ayurvedische massage en sportmassage. Zij is een Do-In docent en heeft de 5 elementen dans ontwikkeld. Heidi is een enthousiaste leraar met veel inzicht. Zij heeft haar Shiatsu therapeuten diploma bij ons gehaald en heeft haar praktijk in Steenderen.

Laura Craenmehr

Laura Craenmehr

Laura heeft zich gespecialiceerd in het werken met kinderen en hun ouders. Ze heeft een speciale kindershiatsu ontwikkeld vanuit onze 6 aanrakingen. Het is een geweldige, speelse manier van kinderen benaderen. Die methode leert ze aan onze studenten. Laura is een levendige, vrolijke docent. Ze werkt als groepsleider in psychiatrie en heeft bij ons haar Shiatsu therapeuten diploma gehaald. Haar praktijk ligt in Sevenum.

Vraag hier het GRATIS E-BOEK “De 7 pijlers van Tao Style Shiatsu” aan

Wanneer je het eBoek hierboven bestelt krijg je als bonus de tweewekelijkse ShiatsuTips met handige tips en interessante artikelen over shiatsu, stoelmassage en Chinese Geneeswijze.
Je privacy is gewaarborgd, je adres wordt niet doorgegeven.