Licht in het donker

WAAR DIENT KENNIS VOOR ALS VOELEN ALLES IS?

Ik ben de laatste persoon om theoretisch bezig te willen zijn. De lessen die ik geef en de trainingen die ik verzorg zijn altijd praktijkgericht. Voelen, communiceren, verbinden, intuïtie volgen, doen wat je handen willen doen. Dat is de kern van alle lessen en behandelingen die ik aan de studenten leer.

En toch sta ik voor kennis. Theorie vind ik heel belangrijk. Inzicht, kennis en een helder hoofd zijn voor mij heel belangrijk. Het is een van de kenmerken van mijn manier van werken, van de “Tao Style Shiatsu”, dat theoretische kennis binnen het geheel een belangrijke rol heeft.

DE SPECIE DIE ALLES AAN ELKAAR BINDT

Het voelen, het volgen van je intuïtie en het praktische staat voorop maar kennis is cruciaal. Kennis is de specie die alles aan elkaar bindt. Het maakt van alle verschillende aspecten van een behandeling één geheel. Het voelen, het volgen, het sturen, het wachten, het vinden, het onderzoeken. Door de theorie wordt het een samenhangend geheel.

Ik sta voor Werken met Kennis én Intuïtie. Intuïtie volgen en ondertussen dat wat je doet vertalen in kennis. Zodat je niet alleen voelt wat je moet doen maar ook weet waarom je het moet doen.

Als je alleen je intuïtie volgt heb je niet genoeg aarde onder je voeten. Als je geen kader hebt waar je dat wat je voelt in kunt plaatsen sta je niet stevig. Als je geen specie hebt om alles wat er plaatsvindt aan elkaar te binden, sta je op los zand.

INTUÏTIE WIJST DE RICHTING, KENNIS VERLICHT DE WEG

Intuïtie wijst de richting, kennis verlicht de weg. Dat is mijn spreuk. Die spreuk geeft precies aan wat ik bedoel. Even een uitleg.

Intuïtie wijst de richting

Als het donker is in het bos (je hebt geen kennis) kom je er wel als je de richting maar weet. Met andere woorden: zonder kennis kun je ook goede behandelingen geven, je kunt vanuit je intuïtie voelen welke kant je op moet en prima werk afleveren. Maar het is lastig, je kunt struikelen, je ziet de obstakels pas als ze pal voor je neus staan. En het kan zijn dat je angstig wordt. Bang voor het donker. Je weet niet wat er allemaal om je heen is.

Kennis verlicht de weg

Als het licht is in het bos (je gebruikt kennis) stap je een stuk steviger door. Je voelt je zekerder, er is geen angst. Je ziet de obstakels op tijd en kunt je er al van te voren op voorbereiden. Je ziet wat er om je heen is. Als je naast je gevoel en intuïtie (die de richting wijzen) ook kennis hebt, is je behandeling meer overtuigend. En heeft een veel duidelijker effect.

DE 7 REDENEN OM KENNIS TE WILLEN HEBBEN

Je hebt kennis nodig om:

  1. niet tijdens de behandeling onzeker te worden

  2. als je onzeker wordt toch je weg te vinden

  3. op tijd je aan te kunnen passen aan dreigende gevaren

  4. niet te veel te doen omdat je weet dat dat wat je doet voldoende is

  5. van te voren een inschatting te kunnen maken van het effect van je behandeling, zodat je niet verrast of teleurgesteld hoeft te worden

  6. bij vervelende reacties te weten wat je kunt doen om het weer “recht te trekken”

  7. en vooral: om met nog meer plezier behandelingen te geven!

HEERLIJKE BEHANDELINGEN

Zonder theoretische kennis kun je heerlijke behandelingen geven. Maar als je een theoretische kader hebt waar je je behandelingen kunt plaatsen (zonder dat ze iets van hun heerlijkheid hoeven te verliezen) kun je je behandelingen veel gerichter geven.

Mijn eigen ervaring is dan ook dat als ik weet waarom ik iets doe het een veel sterker effect heeft dan wanneer ik het zelfde doe zonder te weten waarom. Als ik een heldere analyse voor mezelf verwoord heb, ben ik overtuigender in mijn behandeling en werkt het sterker door. En hiervoor gebruik ik mijn kennis-kader, gebaseerd op de Chinese geneeswijze.

ONLINE TRAINING

Dit kennis-kader kun jij ook gaan gebruiken! Ik leer het je tijdens de onlinetraining Nieuw Inzicht in Chinese geneeswijze! Dit is een training die de impact van je behandelingen zal verhogen en je eigen plezier in het behandelen zal verdiepen.

Ik ben nog even bezig om de training op te pimpen maar binnenkort ga ik er meer over vertellen en kun je je aanmelden!

 

Lieve groeten,

JAANA

Ps. Wil je alvast met me overleggen? Samen onderzoeken of Nieuw Inzicht iets voor je is? Maak een afspraak voor een 30 minuten sessie!  Klik HIER!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.