Verliefd op een stoel

VERLIEFD OP EEN STOEL

Ik ben verliefd op een stoel. Of eigenlijk op meerdere stoelen. Ik heb er ondertussen een heleboel. Ik houd van ze allemaal even veel. Soms van een net wat meer dan van de ander. Maar dat wisselt.

Het gaat natuurlijk over mijn prachtige massagestoelen. Mijn levenspartners, mijn liefdes op het eerste gezicht. Mijn onmisbare hulpkrachten bij werk en privé.

Maar hoe kan dat? Ik ben een mezelf respecterende Shiatsutherapeut. Een mezelf respecterende Shiatsudocent. En ik ben verliefd op de massagestoel. Hoe is dat mogelijk?

IK ZIT ANDERS IN EEN MASSAGESTOEL

Een zichzelf respecterende Shiatsutherapeut (laat staan een Shiatsudocent) vindt een massagestoel namelijk oppervlakkig en onzinnig. Een Shiatsutherapeut vindt een behandeling op een massagestoel “te Yang”. Dat wil zeggen: technisch, grof en oppervlakkig. Een Shiatsutherapeut vindt een massagestoel een beetje sneu en stoelmassage voor amateurs.

Maar ik zit daar heel anders in. Ik zit heel anders in een massagestoel. Voor mijn behandelingen en mijn Shiatsutherapie opleiding brengt de massagestoel enorme waarde met zich mee. Ik zou niet zonder een stoel willen.

KIND IN EEN SNOEPWINKEL

Ik ben begonnen met stoelmassage toen ik al 15 jaar ervaring had met shiatsu. Ik startte in een bedrijf als stoelmasseur en mocht opeens 24 behandelingen per dag geven. 24 behandelingen! Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel die alles mag pakken wat het wil. Zo veel mensen! Zo veel aanrakingen! Wat een feest!

En ik gaf gewoon shiatsu behandelingen. Therapeutische behandelingen. Ontspannende behandelingen. Klachtgerichte behandelingen. Precies zoals ik het altijd deed.

Ik heb 10 jaar bijna fulltime als stoelmasseur gewerkt en het heeft me geen moment verveeld. Ik was gewoon Shiatsutherapeut. Niets meer en niets minder dan dat. Ik kon alles wat ik wilde geven geven. Ik kon al mijn ervaring en kennis en kunde inzetten.

HIER MIJN TOP 5 REDENEN OM VAN EEN MASSAGESTOEL TE HOUDEN

1. Er is geen tijd te verliezen, de behandelingen zijn kort, dus je moet meteen ter zake komen als je ergens heen wilt.
Het stimuleert om heel goed bij jezelf te blijven en met veel aandacht te werken.

2. De cliënt ligt heerlijk voorover in een geborgen houding en kan zich heel makkelijk overgeven aan de behandeling.
Je bent heel dichtbij en toch voelt het niet te intiem voor de ander. Zeker in een zakelijke omgeving (in bedrijven) is dit een heel belangrijk voordeel. Maar ook in mijn eigen praktijk start ik bijna altijd op de stoel. Daarna is de overgang naar een liggende houding totaal moeiteloos.

3. Je kunt je handen op de schouders leggen en snel voelen wat de ander nodig heeft.
In de stoel kun je makkelijk een beetje schudden, hangen, kneden. Ik heb altijd in een paar seconden door wat voor aanpak er nodig is. Op de mat duurt het altijd wat langer voordat het een en ander duidelijk wordt.

4. Op de mat werken is best zwaar.
Zeker als je de hele dag behandelingen wilt geven. Pas nadat ik de massagestoel ontdekt had kon ik moeiteloos uren achter elkaar behandelen. Het is zooo relaxed om te doen, het kost werkelijk geen kracht.

5. Als je zelf een beetje beperkt bent, bijvoorbeeld met een zwakke rug of zwakke knieën, kun je toch volwaardige shiatsu behandelingen geven.
Op een massagestoel kun je je gewicht perfect gebruiken, je kunt werken vanuit de Hara, met ontspanning en flow. Op een massagetafel is het veel moeilijker om echte goede shiatsubehandelingen te geven.

MEER DAN JE DENKT

En vergis je niet: je kunt op een massagestoel veel meer dan je misschien zou denken. Je kunt het gezicht, het hoofd, het borstgebied, de buik en de voorkant van de benen behandelen. Om niet te spreken over voeten en handen en armen en benen. Je kunt in feite alles behandelen. Ook verschillende strekkingen geven.

Een massagestoel is een perfect hulpmiddel bij een therapeutisch shiatsubehandeling. Het is gewoon een uitgangshouding, net als rugligging of buikligging. Je kunt net zo volwaardig behandelen als in welke uitgangshouding dan ook.

Binnen mijn shiatsuinstituut neemt de massagestoel dan ook een grote plaats in. Onze afgestudeerde Stoelmasseurs en Shiatsutherapeuten geven werkelijk geweldige stoelmassagebehandelingen. Je kunt ze overal neerzetten (de therapeuten én hun stoelen) en iedereen zal verrast zijn. In een korte behandeling kan ongelofelijk veel gebeuren als het door iemand met inhoud wordt gegeven.

WIL JIJ HET OOK LEREN?

Je kunt bij ons een Shiatsu Stoelmassage opleiding van een half jaar doen en daarna eventueel doorstromen naar de 4 jarige Tao Shiatsutherapie opleiding (geaccrediteerd door SNRO). De 6 maanden Stoelmassage opleiding is een onderdeel van die 4 jaar, dus na de Stoelmassage opleiding heb je nog 3,5 jaar te gaan.

Wat je ook bij mij leert, al snel kot de massagestoel om de hoek kijken. Want ik houd er gewoon van…..

Lees meer over de Shiatsu Stoelmassage opleiding HIER.
Lees over de Tao Shiatsutherapie opleiding HIER.

Lieve groeten,

JAANA

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.