Ons Goede Doel: SHOWERPOWER

Waarom een Goed Doel?

Ik heb het maar net besloten, om mij en Hands On Tao te verbinden met het Goede Doel SHOWERPOWER, en ik voel het effect al. Ik voel me nederig. Ik voel dat mijn hart open gaat. Mijn hoofd buigt een beetje. Ik voel me ontroerd…. Ik denk: ik kan niet veel doen, maar ik kan wel iets doen. En ik realiseer me dat het me niet alleen om geld geven gaat! Het gaat om het gevoel van me verbinden. Me verbinden met mensen die geholpen worden met dit mooie project. Verbinden met het project zelf. Verbinden met de mensen die het werk doen.

Dit is waarom ik het wil. Dit gevoel. Deze realisatie. De wens om te verbinden met alles wat er is: de ellende, de hulp, het lijden, de troost. Verbinden met Menselijkheid.

shower-power

Eindelijk een goed Goed Doel!!!

Ik wilde al langer een goed doel voor mezelf en voor Hands On Tao. Maar welk Goed Doel? De grote organisaties vind ik zo ongrijpbaar ver weg en onbetrouwbaar…. Waar gaat het geld eigenlijk wel naar toe? En is het wel goed om de dingen te doen die met dat geld gedaan worden? Ik deed een halfslachtige poging met microcredits aan vrouwen die een eigen bedrijf willen starten. Een mooi doel, iets waar ik zeker achter sta, maar ik voelde er toch niet echt iets bij. Het was te groots opgezet.

En toen kwam ShowerPower. Nu voelde ik wel meteen iets. Hee, dit klinkt mooi! Ik las verder en wist het: dit gaat het worden! Dit wordt het, het Goede Doel van Hands On Tao! Het is kleinschalig, betrouwbaar, eenvoudig, liefdevol, praktisch, licht, goed georganiseerd. En het is een volledig erkend, gecontroleerd en officieel project met een ANBI status.

En het is gebeurd: vanaf 1 augustus 2018 zal ik gedurende twee jaar een vaststaand percentage van mijn inkomsten aan dit project schenken. Ook zal ik binnen Hands On Tao activiteiten organiseren om het doel te steunen en ik zal studenten vragen om mee te helpen. Samen kunnen we misschien een substantieel bijdrage leveren en ShowerPower helpen om door te gaan en uit te breiden.

DOUCHEN VOOR MENSEN VAN KAMP MORIA OP LESBOS

De initiatiefnemers van ShowerPower vonden de omstandigheden in de vluchtelingenkamp Moria op Lesbos mensonterend. Er is bijvoorbeeld nauwelijks een mogelijkheid tot zich wassen, laat staan veilig douchen. ShowerPower heeft daarom buiten de kamp een intieme, veilige douche-huis opgezet en officiële afspraken gemaakt met de autoriteiten op de kamp. Dagelijks worden mensen op toerbeurten met een mini busje van de kamp opgehaald en na het douchen weer teruggebracht.  Tussen februari en augustus 2018 is hier al meer dan 4500 keer gedoucht. Voorlopig alleen door vrouwen en kinderen, maar een douche-huis voor mannen is in voorbereiding.

Het douche huis is van al het nodige voorzien: van douches, handdoeken, een föhn, shampoo tot een kop thee met fruit na. Er wordt op de kinderen gepast terwijl de moeders douchen.

Meer dan 6500 mensen zitten vast in kamp Moria, zonder enig perspectief. Het is winterkoud of zomerheet. Je kunt niet weg, je kunt je eigen potje niet koken, je kunt alleen maar wachten. En terwijl je wacht moet je naar de WC. Zou je zo heel graag je kind in bad doen of je haren eens wassen. Je weer eventjes mens voelen.

– Dinne van der Vlis; een van de drie initiafnemers.

Meer dan douchen

Zelf ben ik gek op douchen; hoe ziek, moe of verdrietig ik ook ben, na douchen voel ik me beter. Misschien dat dit is waarom dit project me zo aanspreekt. Jezelf wassen is sowieso een menselijke basisbehoefte. Jezelf wassen is wat van een mens een mens maakt.

Maar het gaat zeker niet alleen om het douchen. Het contact, het praatje, het respect, de liefde: daar gaat het ook om. Het even weg zijn van de kamp. Het als een volwaardig mens behandeld en gezien worden. Even ontspannen, bijkomen.

Dit is het echte “Hands On Tao” werk! Simpel, praktisch, liefdevol. Dit voelt voor mij als thuiskomen!

Zelf heb ik ervaren hoe belangrijk het is als mensen er in een crisissituatie voor je zijn. Hoe je je gedragen voelt als een medemens jouw pijn ziet. Ook heb ik gevoeld hoe bijzonder het is om hulp te mogen bieden. Niet omdat ik rijk ben maar omdat je elkaar even werkelijk als mens in de ogen kijkt.

-Lisbeth Bloemendal; een van de drie initiatiefnemers

Het raakt mij wat zich in de wereld afspeelt. Mijn vader vluchtte voor de nazi’s, daarom ben ik nu een van de gelukkigen die in Nederland werden geboren. Nu wil ik er zijn voor de vluchtelingen, op mij mogen ze rekenen.

-Pieter Wittenberg; een van de drie initiatiefnemers

BETROUWBAAR EN DOORZICHTIG

Ik heb groot vertrouwen in dit project en de mensen die het leiden. Ik ken de mensen niet persoonlijk, maar ik ken mensen die hen kennen en eraan meedoen en dat zijn mensen die bij mij hoog staan.

Als je aan ShowerPower doneert weet je dat alles wat je geeft direct ten goede komt aan de vluchtelingen. Iedereen die Shower Power helpt of ervoor werkt, doet dat onbezoldigd en op vrijwillige basis. Shower Power organisatie staat er voor in dat elke gedoneerde euro bij de vluchtelingen terecht komt.

Ontvangen donaties worden besteed aan huur en onderhoud van het bestaande pand, aan renovatie en huur en onderhoud van nieuwe panden, het rijdend houden van de ShowerPower minivan, fruit voor de gasten en vliegtickets en verblijf voor de coördinatoren (niet voor de vrijwilligers, die betalen zelf). Er is steeds veel geld nodig en de stichting is afhankelijk van donaties en sponsoring.

Hoe mooi is het om te ervaren dat in korte tijd zoveel mensen aanhaken bij ShowerPower en bereid zijn om op welke manier dan ook te helpen. Samen het gevoel hebben iets te kunnen doen wat geeft dat een energie! Ondanks al het verdriet in de wereld gebeuren er mooie dingen en dat maakt me blij.

-Liesbeth Bloemendal; een van de drie initiatiefnemers

Wil je ook dit doel steunen?

Wil je ook een eenmalige donatie doen? Of misschien een maandelijkse donatie? Een percentage van je inkomsten?

ShowerPower heeft een ANBI status, wat betekent dat je de donatie kunt aftrekken van de belastingen.

Niemand kan iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen!

-ShowerPower

Vraag hier het GRATIS E-BOEK “De 7 pijlers van Tao Style Shiatsu” aan

Wanneer je het eBoek hierboven bestelt krijg je als bonus de tweewekelijkse ShiatsuTips met handige tips en interessante artikelen over shiatsu, stoelmassage en Chinese Geneeswijze.
Je privacy is gewaarborgd, je adres wordt niet doorgegeven.

21 september 2018: Start van onze Shiatsu opleiding

Op 21 september start onze Shiatsuopleiding weer! Eerst een half jaar op een massagestoel, dan een half jaar op een massagemat werken.