Gelukkig zij die liefde werk mag noemen

GELUKKIG ZIJ DIE LIEFDE WERK MAG NOEMEN

Als je graag van het leven wilt genieten, je maximaal wilt ontwikkelen en wilt geven wat je te geven hebt dan is het handig als je werk doet waarin je dat kan doen.  Als je werk je leven, je geluk en je ontwikkeling dient mag je jezelf gelukkig prijzen!

Mijn belangrijkste motivator als opleider is dat ik het mensen zo ongelooflijk gun! Om werk te doen wat echt bij ze past en waar ze echt voor gaan, met alles wat in ze zit. Werk dat eigenlijk puur en alleen bestaat uit….. liefde.

DE TEST: 11 VRAGEN OVER JE WERK

Maar misschien heb je al leuk werk. Om het voor jezelf te testen heb ik een vragenlijst bedacht.

Geef antwoord op de volgende 11 vragen om te testen of je werk echt bij je past. Kun jij jouw liefde en jouw wijsheid in het werk kwijt? Straal jij in je werk? Op hoeveel vragen kun je volmondig JA beantwoorden? Als het duidelijk meer dan de helft is, dan zit het wel goed!

1. Doe je wat je wilt?

Als er geen financiële noodzaak was, zou je je nog altijd bezig houden met dit werk?
Wat zou je doen, waar zou je je mee bezig houden als je alle vrijheid van de wereld had en alles mogelijk was?

2. Doe je dat wat je goed kan?

Ging het leren van dit werk je makkelijk af? Of was het begin misschien moeilijk, maar beheers je het nu na lang oefenen wel goed? Vind je jezelf goed in dat wat je doet?

3. Kun je je talenten inzetten?

Wat gaat bij jouw moeiteloos? Waar ben je al van nature goed in? Welke talenten heb je? En welke talenten kun je in dit werk kwijt? Welke niet? Kun je ander werk voorstellen waar jouw talenten meer tot hun recht zouden komen? Wat voor werk zou je doen als je alleen dat zou doen waar je talent voor had?

4. Vind je dat wat je doet interessant?

Welke informatie zoek je van jezelf op op internet? Wat voor boeken lees je? Welke televisie programma’s kijk je? Waar heb je het graag over met anderen? Komen je interesses aan bod tijdens je werk?

5. Kun je jezelf als mens ontwikkelen binnen je werk?

Wat vind je belangrijk in het leven? Wat vind je belangrijk in het menszijn? Wat doe je aan persoonlijke ontwikkeling? Kun je binnen je werk jezelf als mens ontwikkelen in de richting waar jij heen wil?

6. Is het gezond voor je?

Heb je veel energie of weinig energie? Ben je graag met mensen of juist graag alleen? Houd je van de stad of vooral van de natuur? Houd je van praten of van stilte? Binnen of buiten zijn? Kun je in je werk je natuurlijke impulsen volgen? Mag je werken op een manier die bij jou constitutie en conditie past? Kun je binnen je eigen grenzen blijven wat betreft belasting en soort activiteit.

7. Is het goed voor anderen?

Helpt je werk mee aan een betere wereld? Maak je andere mensen blij met wat je doet? Is het gezond voor de anderen wat je doet? Helpt het mensen om zichzelf te ontwikkelen? Helpt het mensen om dichter bij zichzelf te komen? Werkt het mee aan verbinding?

8. Houd je voldoende vrije tijd over?

Is vrije tijd belangrijk voor je? Kun je je vrije tijd zinnig besteden? Hoeveel rust heb je nodig? Kun je je werk tijdens je vrije tijd vergeten? Is er balans tussen werk en vrije tijd?

9. Geeft het je zelfvertrouwen?

Ben je trots op je werk? Maakt het je sterker? Voel je dat je ergens bij hoort door dit werk? Heb je het gevoel dat mensen je waarderen door je werk? Heb je het gevoel dat je jezelf kunt laten zien via je werk?

10. Verdien je er genoeg geld mee?

Heb je het gevoel om in overvloed te leven? Kun je alles doen wat je echt wilt? Kun je alles kopen dat je echt wilt? Woon je zoals je zou willen?

11. Heb je succes?

Heeft je werk je gebracht waar je wilde komen? Weten andere mensen dat ook? Ben je een voorbeeld voor anderen?

BIJ ELKE VRAAG EEN JA?

Ik denk dat bijna elke Shiatsu behandelaar die wat langer bezig is bij bijna elke vraag een JA in zou vullen. De balans tussen genoeg geld verdienen en voldoende vrije tijd hebben kan weleens een probleem zijn, maar ook daar zijn oplossingen voor. In elk geval geeft het werken als een Shiatsubehandelaar heel veel voldoening. Het hebben van een eigen praktijk en het behandelen en begeleiden van mensen is gewoon puur liefde; het geeft plezier, is spannend, avontuurlijk, interessant, inspirerend… en zo goed voor je zelf en voor de wereld!

Wil je ook dat soort werk? In september start er weer een opleiding tot een gediplomeerde Shiatsu Stoelmasseur. Met een mogelijkheid om door te leren tot een erkende Shiatsu therapeut.

Van harte welkom!

Lieve groeten, tot de volgende keer,

JAANA

Ps. Vertel in het commentaarveld hieronder hoe veel JA’s je invulde en over wat voor werk het gaat!

Ps2. Hieronder een link naar de pagina over de opleiding Shiatsu Stoelmassage

opleiding stoelmassage

Showing 2 comments
 • Bianca
  Beantwoorden

  11 ja’s voor mij, Jaana! Al is er altijd ruimte voor meer (ontwikkeling). Ik moet niet werken, maar ik mag werken met de leukste mensen van de wereld. Ik sta ‘s morgens heel graag op om de dingen te doen die gedaan mogen worden.

  • Jaana
   Beantwoorden

   Super!!! Het is zo fijn om werk te mogen doen waar je helemaal voor kunt gaan, met alles wat je in je hebt! Geweldig! Heel veel plezier ermee en tot ziens.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.