Een bloeiende praktijk

EEN BLOEIENDE PRAKTIJK TEGENHOUDEN

Als je klaar bent met een massageopleiding wil je meestal een eigen praktijk openen. Maar hoe kom je aan klanten? Wat moet je doen om je praktijk goed te laten lopen? Hoe kun je je praktijk laten bloeien?

Als je om je heen kijkt zie je dat het zo makkelijk niet is. Ik kom tenminste in mijn werk veel masseurs tegen die enorm van hun werk houden, die veel geïnvesteerd hebben in cursussen en opleidingen, maar hun praktijk maar niet van de grond krijgen. Hoe jammer is dat! Waarom lukt het niet? Wat maakt dat de ene masseur een volle praktijk heeft en een andere niet voldoende klanten kan krijgen?

In dit artikel wil ik het hebben over de meest bekende valkuilen die succes tegen houden.

DE 5 VALKUILEN

1. Graag of niet

Je blijft wachten totdat de mensen van zichzelf komen. Want, denk jij, als het de bedoeling is en als je maar goed genoeg bent, dan komen de mensen wel. Je denkt: graag of niet. En dan zal het vaker niet dan graag zijn. Als je kijkt naar de masseurs die wel een volle praktijk hebben, zul je dat wel meestal aan hen herkennen. Ze doen er ook echt wat aan.

2. Wachten op wonderen

Je blijft op wonderen wachten. Je denkt: als het universum het wil, dan zal het op een of andere wonderlijke manier goed komen. Je wacht totdat het van boven af op je neerdaalt. Maar wonderen laten zich niet dwingen. De wonderen komen als ze komen. Het is aan jou om er voor te zorgen dat je praktijk goed gaat lopen. Je kunt je verantwoordelijkheid maar beter zelf in de hand nemen als je echt succesvol wilt worden.

3. Geld is niet mijn ding

Je denkt: geld interesseert me niet. Of; geld is niet mijn ding. Ik wil me niet verlagen tot hebberigheid. Ik ben niet commercieel. Maar als je van je praktijk wilt leven zul je er geld mee moeten verdienen. En zelfs als je er niet van hoeft te leven: als je jezelf niet als een echte ondernemer neerzet is de kans erg klein dat je praktijk een succes zal worden. Om een goedlopende praktijk, een kleine of een grote goedlopende praktijk, neer te zetten moet je zakelijk willen denken en winst willen maken.

4. Saboterende overtuigingen

Je bent niet bewust van je overtuigingen die je succes saboteren. Vaak hebben we onbewuste belemmerende overtuigingen over geld, macht en succes. Het is asociaal om veel geld te verdienen. Of mensen met macht zijn gemeen. Of succes brengt vijanden met zich mee. Met andere woorden: als we maar klein en rustig blijven zal mama niet boos worden. Of als we het maar slechter doen dan de ander zal de grote broer niet jaloers worden. De overtuigingen zijn niet erg, als je ze maar boven water haalt. Zolang ze onbewust zijn, saboteren ze je succes.

5. Bang om los te laten

Je bent bang om het bekende los te laten. Onbewust willen we de situatie stabiel houden, het hetzelfde laten blijven als het altijd al was. Verandering is eng. En risico nemen al helemaal. Maar als je je droom van een succesvolle praktijk waar wilt maken zul je toch wel risico’s moeten nemen en hier en daar knopen moeten doorhakken.

JA, HET KAN!

Als het masseren en het hebben van een eigen praktijk echt bij je hoort, als je het echt heel graag wilt, dan weet ik zeker dat het kan. Als je bereid bent om de verantwoordelijkheid in de hand te nemen, een echte ondernemer te worden en alles te doen wat maar nodig is om die bloeiende praktijk te hebben die je wilt hebben, dan gaat het lukken.

JAANA

Ps. Hoe zet je een praktijk op? Hoe zorg je ervoor dat je een praktijk creëert die jou geeft wat jij nodig hebt en waarmee je anderen maximaal mee kunt helpen? Tijdens onze Tao Shiatsu opleiding is dit een belangrijk onderwerp.

Lees meer over onze Tao Shiatsu opleiding HIER.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.