BASIS SHIATSU IN 12 DAGEN

hoe het werken vanuit de Hara de grondtoon van je leven kan worden

12 heerlijke lesdagen om Shiatsu te leren op de grond, op een massagemat. Voor wie grondwerk niet mogelijk is, is er ook een mogelijkheid om op een massagetafel te werken.

Wil je je lijf leren gebruiken op “Shiatsu manier”? Wil je je “Shiatsu-Skills” opfrissen? Wil je Shiatsu behandelingen leren geven die de ander en jezelf energie en ontspanning geven? Dan kun je deze 12 lesdagen goed gebruiken!

Tijdens de training Basis Shiatsu leer je hoe je anderen kunt helpen zonder zelf leeg te lopen. Je leert een manier van werken die je energie geeft in plaats van kost.

Wat je vooral leert is het werken vanuit de Hara. En masseren vanuit de Hara is gewoon een feest! Zowel voor de ander als voor jezelf!

Wil je de heerlijkste behandelingen leren geven en tegelijkertijd aan je eigen gezondheid en welzijn werken? Dan is deze training de juiste keuze voor jou!

De training bestaat uit 12 lesdagen en start in februari.  Je bent een half jaar bezig.

 

ONDERDEEL VAN ONZE  TOTALE SHIATSUOPLEIDING

Training Basis Shiatsu + Opleiding Shiatsu Stoelmasseur = Het eerste jaar van Opleiding Shiatsutherapeut.

Deze training is een onderdeel van het eerste jaar van onze therapeuten opleiding.

Als je onze therapeuten opleiding wilt gaan volgen en je hebt al Shiatsu achtergrond krijg je, als je wilt, vrijstelling van deze 12 lesdagen. Maar het blijft dan nog altijd een heerlijke training om toch erbij te doen.

Als je alleen de Shiatsu Stoelmasseurs opleiding wilt volgen is deze training een niet te missen aanvulling (maar geen verplichting).

HERKEN JE JEZELF IN EEN VAN DE VOLGENDE SITUATIES?

Je wilt aan je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gezondheid werken en tegelijk iets leren waarmee je anderen kunt helpen. Dan zit je hier goed! Via shiatsu leer je jezelf kennen en leer je je lijf goed gebruiken. Je kunt de behandelingen die je leert meteen in de praktijk toe gaan passen om andere mensen verder te helpen.

Je wilt heerlijke shiatsubehandelingen leren geven, maar je hebt geen zin om steeds over je eigen grens te gaan. Tijdens deze training leer je je eigen grenzen kennen. Je leert een manier van werken die niet ten koste van jezelf gaat, maar juist het tegendeel: elke behandeling die je geeft is winst voor jezelf. En het werkt door in de rest van je leven!

Je geeft al massagebehandelingen maar je hebt behoefte aan verdieping. Voor jou kan deze training een enorme verbreding van mogelijkheden betekenen. Het is een feest van heerlijke lesdagen waar je masseurshart helemaal van gaat bloeien.

Je wilt je Shiatsu skills opfrissen. Dan is dit de perfecte kans!

DOOR WIE?

De training Basis Shiatsu wordt voor het grootste deel verzorgd door Lilian de Nijs. Tanja Gerdes, Heidi van Nieuwenhoven en Jaana Siltasalmi geven ook allen een lesdag.

 • Lilian De Nijs
  Lilian De Nijs

  Lilian verzorgt de meeste lessen. Zij heeft een “hart dat shiatsu slaat”. Zij zal je helpen om je lijf te bewonen en vanuit de Hara in te zetten. Lilian is van oorsprong een fysiotherapeut, haar Shiatsuopleiding heeft ze gedaan bij Qing Bai maar is doorgegroied in Hands On Tao style. Sinds jaren werkt ze als Shiatsutherapeut en -docent. Ze heeft haar praktijk in Nijmegen.

 • Jaana Siltasalmi
  Jaana Siltasalmi

  Ik ben Jaana Siltasalmi en eindverantwoordelijk voor alles binnen Hands On Tao. Tijdens de training Basis Shiatsu zal ik 1 lesdag verzorgen.

 • Heidi van Nieuwenhoven
  Heidi van Nieuwenhoven

  Heidi geeft een gastworkshop Strekkingen. Zij is een veelzijdige masseur met ervaring in Shiatsu, Thaise Yogamassage, Ayurvedische massage en sportmassage. Zij is een Do-In docent en heeft de 5 elementen dans ontwikkeld. Heidi heeft haar Shiatsu therapeuten diploma bij ons gehaald en heeft haar praktijk in Steenderen.

 • Tanja Gerdes
  Tanja Gerdes

  Tanja Gerdes geeft een aantal lesdelen en verzorgt de huiswerkbegeleiding. Zij is tevens de vertrouwenspersoon voor de studenten. Tanja is van oorsprong een scheikundige. Zij heeft haar shiatsutherapeuten diploma bij ons gehaald en is o.a. bezig met Avatar.

Wij gaan er allemaal voor de volle 100% voor om de studenten een bijzonder, fijn, ontspannen en leerzaam training te bieden. Het proces dat de studenten tijdens de Basis training aangaan (het leren werken vanuit de Hara, het leren geven van heerlijke behandelingen) heeft een speciale plaats in ons aller Hart. Wij vinden het geweldig om te zien hoe mensen zich in een korte tijd zo enorm kunnen ontwikkelen. Iedereen die het wil kan goede shiatsubehandelingen leren geven, dat zien we keer op keer weer gebeuren. Maar dat niet alleen: we zien ook hoe mensen veranderen. De training heeft effect op hun dagelijkse leven. Het volgen van deze training laat niemand onberoerd, het verdiept het leven in al haar facetten. Het is een levensveranderend pad!

Je hart geraakt, je lijf bewust en je hoofd helder.

HOE ZOU HET VOOR JE ZIJN ALS….

 • Je jezelf zou zien opbloeien tot een prachtige behandelaar die de mensen diep raakt.
 • Je via eigen ervaring zou begrijpen waar het om gaat in shiatsu.
 • Het leren werken vanuit de Hara je stabiliteit, aanwezigheid en ontspanning zou brengen in je leven en je werk.
 • Het werken vanuit de Hara een grondtoon zou worden bij alles wat je doet.

EEN BIJZONDERE TRANING MET EEN BIJZONDERE LEERMETHODIEK

Bij ons is het leren anders! Je mag je eigen interesse volgen, je eigen stijl ontwikkelen. Iedereen krijgt de vrijheid om de studie op zijn eigen manier in te vullen. Allerlei individuele oplossingen en variaties zijn mogelijk.

Elke lesdag is een dagje uit met zalige massages en veel ontspanning. En toch altijd weer verrassend veel leren. Hoe kun je zo ontspannen zo veel leren? Dat is het geheim van onze opleiding: alleen door het zelf te ervaren kom je er achter hoe het werkt. En vooral dát het werkt.

KENMERKEN VAN ONZE OPLEIDING

 • Veel praktijk
 • Hele fijne sfeer
 • Persoonlijk
 • Dichtbij het hart
 • Mooie ruime lesruimte
 • Iedereen mag zichzelf zijn
 • Lichtheid
 • Lachen
 • Zorgvuldig opgebouwd
 • Meteen praktisch toepasbaar
 • Veel individuele aandacht
 • Leraren zijn snel bereikbaar bij vragen
 • Lesdagen die je meenemen en waar je energie van krijgt
 • Genieten
 • Ontspannen
 • Leren vanuit ontspanning en aanwezigheid
 • Veel zijnskwaliteit
 • Een mooie combi van rust en actie
 • Veel leren
 • Veel eigen maken
 • Heerlijk masseren en gemasseerd worden

DATA, TIJDEN EN LOCATIE

De training start weer in februari 2020. De meeste lesdagen zijn op vrijdagen. 12 lesdagen van februari t/m juli. Het eindfeest is in september 2020.

Let op: Na de zomer start dan weer de Opleiding tot Shiatsu Stoelmasseur. Als je wilt kun je naadloos verder. Samen vormen de Basis Shiatsu en de Opleiding Shiatsu Stoelmassage het eerste jaar van onze therapeuten opleiding, dus dan kun je vanaf februari 2021 verder in het tweede jaar.

De data van de training Basis Shiatsu: vrijdagen 28-2, 13-3, 3-4, 17-4, 24-4, 8-5, 22-5, 23-5 (zaterdag), 5-6, 6-6- (zaterdag), 19-6, 3-7. Feest 29-8.

Locatie: KenKon, Nieuwe Kanaal 11, 6709 PA Wageningen

Tijden: van 10.15 tot 17.15 uur.

HOVEEL DAGEN?

Basistraining Shiatsu bestaat uit 12 dagen.

Je leert ontspannende en preventieve shiatsubehandelingen geven op een massagemat en/of tafel. Je leert zo werken dat het geven van een behandeling jezelf veel voldoening en energie geeft. Je leert kracht te ontwikkelen vanuit ontspanning.

Programma

Dag 1: Introductie in Shiatsu en Do In
Dag 2: Shiatsu in buikligging
Dag 3: Shiatsu in rugligging
Dag 4: Shiatsu in zijligging
Dag 5: Shiatsu zittend op een gewone stoel
Dag 6: Verdieping buikligging
Dag 7: Verdieping rugligging
Dag 8: Verdieping zijligging
Dag 9: Workshop strekkingen
Dag 10: Studenten-geven-les-dag (2e en 3e jaars geven les)
Dag 11: Terugkomdag
Dag 12: Oefendag

Certificaat uitreiking

VOOR WIE IS DEZE TRAINING NIET GESCHIKT?

Als je graag technisch bezig bent en emotionele afstand wilt houden tot de mensen die je masseert, dan is deze opleiding niet geschikt voor je.

Als je niet houdt van mediteren, zelfonderzoek en lichaamsoefeningen; als je niet er op uit bent om jezelf te ontwikkelen op alle vlakken van het mens zijn, dan is deze opleiding ook niet geschikt voor je.

Aan de andere kant: als je niet praktisch en reëel bezig wilt zijn met jezelf en de ander, als de zin ‘met beide benen op de grond’ je niet in je hart raakt, ook dan is deze opleiding niet geschikt voor je.

STUDIEBELASTING

12 dagen + 3 dagdelen per week oefenen.

Reken op drie dagdelen (1 dagdeel oefenpraktijk, 1 dagdeel oefenen, 1 dagdeel andere activiteiten) per week naast de lessen. Maar dan wel op jouw manier en in jouw tempo. Ook het verwerken van het geleerde is studietijd! Een dagdeel is gemiddeld 3 uur.

20 ECT

ACCREDITATIE / ERKENNING

Als je de 12 lesdagen volgt en een portfolo inlevert krijg je een door KTNO erkend Certificaat (20 ECT). Je kunt in je eigen kringen Shiatsubehandelingen geven of het combineren met andere behandelvormen.

PORTFOLIO

Tijdens de opleiding geef je gemiddeld 20  behandelingen en oefen je gemiddeld 20 keer. Je levert een portfolio in met 5 uitgewerkte behandelverslagen en 5 uitgewerkte oefenverslagen.

EXAMENS

De terugkomdag is niet echt een examen, maar wel een dag waar iedereen “geëvalueerd” wordt. Als je skills nog niet voldoende zijn kan het zijn dat je nog niet een Certificaat kan krijgen; pas nadat je wat vervolgstappen hebt genomen. Een deelnamebewijs krijg je in elk geval.

CERTIFICERING

Als je je voldoende hebt ontwikkeld en je portfolio is goedgekeurd krijg je een door KTNO erkend Certificaat TAO Shiatsumasseur.

TOELATING

HAVO of vergelijkbare werk- en levenservaring is nodig als startniveau om deze training goed af te kunnen ronden.

HET NIVEAU VAN DEZE TRAINING

Deze training is een onderdeel van onze opleiding tot Shiatsu Therapeut. Het niveau van de opleiding tot Shiatsu Therapeut is door de beroepsvereniging ZHONG beoordeeld als vergelijkbaar met HBO.

GARANTIE

Je krijgt een volledige garantie: als je na de eerste lesdag of een kennismakingsdag er achter komt dat dit opleidingsinstituut toch niet bij jou past, krijg je het lesgeld terug. Alleen het eventuele intakegesprek moet je wel dan betalen.

De vermoeidheid van mijn lijf is getransformeerd tot ontspanning en tevredenheid. Lekker lijf. Lekkere soep. Fijne mensen. En heerlijk de ruimte die Jaana geeft in alles. Er is wel een richting, maar geen wet. Dat beweegt ook van binnen soepel.
– Yoeke Nagel

Veel tips van Jaana, een prachtige opleidingsmap! Een leuke huiswerkopdracht om het geleerde meteen thuis toe te gaan passen. Ik heb nu al weer zin in de volgende keer. Een mooie opleiding met een fijne stevige begeleiding.
– Dani van Oosterhout

Aan het einde van een lesdag ben ik energieker dan aan het begin, en dat is voor mij met CVS/ME een heel bijzondere ervaring. Ik volg de opleiding om shiatsu te leren, maar zeker ook om te leren hoe ik zelf voor zulk soort dagen voor mezelf kan zorgen
– Tanja Gerdes

JE INVESTERING

6 x €169,-

Als je in 1 keer betaalt betaal je €997,-

HET LESGELD IS INCLUSIEF

 • 12 lesdagen
 • Het uitgebreide lesmateriaal
 • Het Matmassage Online pakket
 • Individuele ondersteuning en supervisie via e-mail en skype
 • Alle examens en her-examens
 • Certificering
 • Het eindfeest

Het lesgeld is excl. boeken (Het Nieuwe Shiatsuboek van Paul Lundberg en/of het boek Shiatsu in Theorie en Praktijk van Carola Beresford Cooke). Je wordt aangeraden om minimaal een shiatsubehandeling zelf te ondergaan en om op regelmatige basis yoga of Qi Gong lessen te volgen.

Het lesgeld is vrijgesteld van BTW.

HET VERVOLG

De training Basis Shiatsu en de opleiding Shiatsu Stoelmasseur bij elkaar vormen het eerste jaar van de opleiding TAO Shiatsu therapeut. Als je alle twee gedaan hebt (duurt bij elkaar 1 jaar) kun je verder met het tweede jaar van de opleiding tot een erkende Shiatsu Therapeut.

*Als je een Shiatsumasseurs of Thaïse Yogamasseurs diploma van een andere opleiding hebt, krijg je vrijstelling van Basis Shiatsu; dan is het nog wel een heerlijke training om erbij te doen

INTAKEGESPREK

Je kunt een afspraak maken voor een 30 minuten gratis sessie via Skype of telefoon. Dan kunnen we samen zoeken waar je heen wilt en of onze opleiding je daarbij gaat helpen.

Mail jaana@handsontao om een 30 minuten sessie af te spreken. De sessie is met Jaana of met Lilian.

Als er aanleiding toe is of als je het graag wil kun je ook intakegesprek op locatie afspreken met Jaana of Lilian, incl. een therapeutische behandeling, om te ervaren wat shiatsu is. Een live intake kost €90,-.

Klik HIER om een live sessie te reserveren en te betalen.  De tijd spreken we af per e-mail of telefonisch.

AANMELDEN

Als je je aanmeldt krijg je de factuur voor het lesgeld, te betalen binnen twee weken. Wil je in termijnen betalen? Dat kan ook! Als je op de Aanmeld button klikt kun je kiezen voor in termijnen of in 1 keer betalen.

Je kunt binnen 14 dagen kosteloos annuleren. Daarna blijf je tot 6 weken voor de start 97,- administratiekosten schuldig. Vanaf 6 weken blijf je het gehele lesgeld schuldig. Je kunt van het geld dat je bij een eventuele annulering moet betalen in overleg binnen een jaar iets anders bij Shiatsu in Bedrijf doen.

Vraag hier het GRATIS E-BOEK “De 7 pijlers van Tao Style Shiatsu” aan

Wanneer je het eBoek hierboven bestelt krijg je als bonus de tweewekelijkse ShiatsuTips met handige tips en interessante artikelen over shiatsu, stoelmassage en Chinese Geneeswijze.
Je privacy is gewaarborgd, je adres wordt niet doorgegeven.