Meestromen

MEESTROMEN

Ik merk dat ik geen grote wensen heb voor 2016. Ik heb gewoon zin om te zien wat er allemaal gebeuren zal.

Bijzonder om te merken! De afgelopen jaren hechte ik namelijk juist veel waarde aan wensen formuleren, zeker zo aan het begin van het jaar. En nu komt er niets op. Ik ben gewoon benieuwd, verder niets.

Toen ik jong was, was ik heel goed in het “gewoon zien wat er op me afkomt en daarmee meebewegen”. Zo heb ik tot een jaar of tien geleden mijn leven geleid. Totdat ik me realiseerde dat ik daarmee van mezelf een “speelbal van het lot” maakte. Wel eentje die gezegend was met veel gelukkige toevalligheden die de weg wezen. Eentje met een ijzersterk vertrouwen dat alles goed zal komen en dat alles een doel heeft. Maar wel eentje die vrij passief afwachte wat het lot voor me in de petto had.

Er volgde een periode waarin ik mijn leven meer bewust in de hand wilde leren nemen. Ik wilde leren bepalen wat ik nu eigenlijk zelf echt wil en daar daden tegenover stellen. Dit proces ging gepaard met doelen stellen en wensen formuleren. Ik ging er van uit dat iets pas werkelijkheid kan worden nadat ik het geformuleerd of voor me gezien had. En nadat ik de, door bewust met de wensen bezig te zijn omhoog komende onbewuste saboterende verlangens uit hun donkere holletjes naar het daglicht gebracht had.

Het werkte goed. Vele wensen zijn waarheid geworden. En ik heb het gevoel dat ik de verantwoordelijkheid van mijn eigen leven draag en geen speelbal van het lot meer ben. Maar ik leerde ook dat aan het eind het leven toch de leiding neemt. De uitkomst van dingen heb ik toch niet in de hand. Uiteindelijk is het enige wat ik echt kan doen: zijn met wat naar me toekomt, wat het dan ook is.

Ik ben benieud wat 2016 gaat brengen, maar heb geen grote wensen. Ik vind het al helemaal geweldig zoals het is en alles wat komt is welkom.

Een fijn jaar voor iedereen!

Lieve groeten, tot ziens!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.