Ik ben verliefd

IK BEN VERLIEFD

Ik ben verliefd op twee. Twee tegelijk.  Ze zijn alle twee zo mooi! En zo sterk. Zo handig ook. En zo lekker zacht en ze ruiken zo heerlijk. Echt om bij te smelten….. Eentje is vrouwelijk. De andere wat mannelijker. Ik houd van alle twee maar van de andere net wat meer….

Het gaat natuurlijk over mijn twee prachtige massagestoelen. Mijn grote liefdes. Mijn levenspartners. Mijn partners in crime. Mijn onmisbare hulpkrachten bij werk en privé.

IK NEEM ZE SERIEUS

In de shiatsuwereld, en in de hele massagewereld, werd Stoelmassage oorspronkelijk niet echt serieus genomen. Dat is wel de laatste jaren veranderd, er zijn ook heeeel veel stoelmassage cursussen en iedereen doet er aan. Maar nog altijd wordt stoelmassage vaak gezien als iets simpels er bij, iets oppervlakkigs, niet diepgaands.

Voor mij is het anders. Het is zelfs zo erg dat ik de massagestoel misschien wel helemaal voorop zet in mijn volgorde van enthousiasme.  Ik zit graag in een massagestoel. Ik geef graag behandelingen op een massagestoel. Voor mijn behandelingen brengt een massagestoel een enorme waarde met zich mee. Ik zie het als een ware verrijking. Niets oppervlakkigs aan!

NA 15 JAAR WARE LIEFDE GEVONDEN

Ik ben begonnen met stoelmassage toen ik al 15 jaar ervaring had met shiatsu. In een groot bedrijf mocht ik opeens 24 behandelingen per dag gaan geven, meerdere dagen per week. 24 behandelingen per dag! Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel dat alles mag pakken wat het wil. Zo veel mensen! Zo veel aanrakingen! Wat een feest!

En ik gaf gewoon shiatsu behandelingen. Net als altijd. Gewoon Echte Therapeutische Behandelingen. Of ontspannende behandelingen als daar behoefte aan was. Klachtgerichte behandelingen. Precies zoals ik het altijd al  in mijn praktijk deed. Er was nauwelijks een verschil. Alleen waren de behandelingen korter. En zat de persoon in een massagestoel.

Ik bleef 10 jaar bijna fulltime als stoelmasseur werken en was geen moment verveeld. Ik was gewoon Shiatsutherapeut. Niets minder dan dat. Ik kon alles wat ik wilde geven geven. Ik kon al mijn ervaring en kennis en kunde inzetten. Ik deed verschrikkelijk veel ervaring op en leerde hoe je snel tot de kern van de zaak kunt komen.

DIT GUN IK OOK ANDEREN

Ik heb al na de eerste week als stoelmasseur een plan voor een eigen opleiding gevat. Want dit wilde ik ook aan anderen leren! Je kunt meteen aan de slag. Je kunt heel veel mensen bereiken. Je kunt heel veel ervaring opdoen.

Een jaar later ben ik werkelijk met een opleiding van start gegaan. Een opleiding tot een professionele Shiatsu Stoelmasseur. Een masseur die ook klachten aanpakt, die voor elke situatie een passende behandeling heeft. Eentje die werkt vanuit aanwezigheid en contact zoekt met innerlijke wijsheid. Eentje die werkt met kennis en intuïtie.

Nu meer dan 15 jaar later ben ik nog steeds even verliefd op mijn stoelen. En geef ik nog altijd opleiding in stoelmassage. Ik hoop dat ik veel mensen de liefde door kan geven!

HIER 5 VAN DE REDENEN OM VERLIEFD TE WORDEN

1. Korte behandelingen

De behandelingen zijn kort, dus je moet meteen ter zake komen als je ergens heen wilt.  Het stimuleert om heel goed bij jezelf te blijven en met veel aandacht te werken.

2. Veilig gevoel

De cliënt ligt veilig in een voorovergebogen houding en kan daardoor zich makkelijk en snel overgeven aan de behandeling. Als behandelaar kun je heel dichtbij komen zonder dat het te intiem voelt voor de ander. Zeker in een zakelijke omgeving (in bedrijven) is dit een heel belangrijk voordeel. Maar ook in een eigen praktijk kan het heel natuurlijk voelen om te starten op de stoel. Daarna is de overgang naar een liggende houding totaal moeiteloos.

3. Snel tot de kern van de zaak

Je kunt snel voelen wat de ander nodig heeft.  Je legt je handen op de schouders en gaat een beetje schudden, hangen, kneden. Als ik dat doe heb ik in een paar seconden door wat voor aanpak er nodig is. Op de mat duurt het altijd wat langer voordat het een en ander duidelijk wordt.

4. Licht werk

Op de mat werken is vaak zwaar. Het over de grond kruipen, benen en armen optillen en strekken, wat we in shiatsu doen, kan best zwaar zijn. Pas nadat ik de massagestoel ontdekt had kon ik zelf uren achter elkaar behandelen. Het is zooo relaxed om te doen, het kost werkelijk geen kracht.

5. Volwaardige shiatsu voor iedereen

Ben je al wat ouder? Of heb je last van je knieën of rug? Of ben je stijf of niet reuze atletisch gebouwd? Op een massagestoel kun je toch volwaardige shiatsu behandelingen geven. Je kunt je gewicht perfect gebruiken, je kunt werken vanuit de Hara, met ontspanning en flow. Op een massagetafel is shiatsubehandelingen geven een stuk lastiger dan op de grond. Op een massagestoel is het juist makkelijker.

EN DAN NOG….

Je kunt op een massagestoel veel meer dan je misschien zou denken. Je kunt het gezicht behandelen, je kunt het hoofd behandelen. Zelfs het borstgebied, de buik en de voorkant van de benen. En natuurlijk voeten en handen en armen en benen. Je kunt in feite alles behandelen. Je kunt ook strekkingen doen.

Je kunt op een massagestoel volledig therapeutische behandelingen geven.  Het is gewoon een uitgangshouding, net als rugligging of buikligging. Je kunt net zo volwaardig behandelen als in welke uitgangshouding dan ook. Meridianen, 5 elementen, Zang Fu; alles kan aan bod komen. En dat de behandelingen kort zijn is wat mij betreft alleen een voordeel. Mensen komen en gaan en maken onderweg van alles mee.

WIL JIJ OOK?

Maak kennis met onze Shiatsu Stoelmassage Opleiding: https://handsontao.nl/opleiding-stoelmassage/

Warme groeten,

JAANA

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.