HET VERHAAL VAN JAANA

IK WAS 22 TOEN IK BEGON

Ik was 22 toen ik met shiatsu begon. Acupunctuur volgde en ik dook helemaal in de Chinese geneeswijze. Ik had er een natuurlijk gevoel voor en ging al snel kleine shiatsu cursussen geven. Eerste jaren puur hobbyachtig. Gewoon omdat het leuk was en ik er goed in was. Ik deed ook een paar jaar fysiotherapie, puur als ondersteuning van shiatsu en acupunctuur. Ook omdat het leuk was. Toen het niet meer leuk was stopte ik daarmee.

Ik was jong en had nog steeds geen echt beroep. Shiatsu was een hobby. Acupunctuur was een hobby. Fysiotherapie had niet echt gewerkt. Ik wilde meer. Ik wilde nog een keer naar school om een “echt” beroep te leren. Maar wat? Ik vond alleen lesgeven, taal en schrijven echt interessant maar ik sprak de taal van dit land niet perfect dus leraar Nederlands was geen optie. En leraren Fins zochten ze hier niet.

En toen dacht ik: maar wacht eens even! Er is iets wat ik echt interessant vind: Shiatsu en Chinese geneeswijze! En ik besloot een “echte” leraar in Shiatsu en Chinese geneeswijze te worden. Ik startte met een officiële eigen praktijk en begon met behandelen, lesgeven en met schrijven van artikelen die ik als lesmateriaal kon gebruiken.

EEN EIGEN VISIE EN EEN EIGEN STIJL

Vanaf het begin was ik een eigenzinnige leraar. Ik wilde mensen alleen iets leren wat ik zelf helemaal tot de kern begrepen had. Ik wilde ze alleen iets doorgeven wat ik zelf helemaal eigen gemaakt had. Ik wilde mensen dingen laten ervaren in plaats van ze erover te vertellen. Ik wilde dat ze van binnenuit gingen leren. Ik wilde dat mensen iets ontdekte, iets begrepen, iets inzagen wat al in ze zat.

Ik had vanaf het begin een duidelijke visie over het lesgeven. Ik zag het leren als een proces dat moeiteloos en vanzelf verlopen kon. Ik zag als mijn taak om mensen zo ontspannen en vrij te krijgen dat ze het leerproces door zich heen konden laten vloeien.

NATUURLIJKE VANZELFSRPEKENDHEID

En het werkt. Mijn cursisten leren snel. Ze zijn ontspannen. Ze genieten echt. Ze voelen zich vrij en open. Ze leren werken vanuit een natuurlijke vanzelfsprekendheid. Ze leren het (bijna) allemaal zonder hard te werken. De lesdagen zijn een feest. Het leren is genieten. De sfeer is ongekend ongekunsteld.

Mijn leerlingen worden bijna zonder uitzondering bijzonder goede Shiatsu Stoelmasseurs. Ze hebben een eigen stijl, veel bezieling en werken vanuit een ‘embodied‘ aanwezigheid. Ze halen fantastische resultaten zonder ‘hard’ te werken. De cliënten zijn gek op ze.

Wie een jaar stoelmassageles bij me gevolgd heeft is een echte stoelmasseur geworden met veel inhoud, veel kennis en uitgebreide mogelijkheden. Ook shiatsutherapeuten en stoelmasseurs met jarenlange ervaring fleuren helemaal op door deze scholing.

21 JAAR

De shiatsu stoelmassage opleiding van Hands On Tao is in 2023 21 jaar oud geworden. Volwassen dus. In die 21 jaar zijn er honderden mensen opgeleid tot shiatsu stoelmasseur. Binnen de opleiding gebruiken we nog steeds dezelfde behandelseries en dezelfde methodiek tabel als aan het begin. De basis stond vanaf het begin stevig. Het verhaal eromheen is gerijpt en verdiept, maar dat wat je leert is hetzelfde gebleven. 21 jaar geleden wist ik al precies wat ik aan mensen wilde leren. Wat ik aan ze wilde geven. Wat ik aan ze kon geven. Een stevige opleiding met een zachte, gevoelige kern.

Als je een bijzondere stoelmasseur wil worden, eentje die er echt staat, sterk en ongedwongen; als je dat allemaal wilt leren in een sfeer waarin je helemaal jezelf mag zijn, waarin je mag groeien tot een behandelaar die alleen jij kunt zijn; dan is Hands on Tao er voor jou!

Lees alles erover bij :https://handsontao.nl/opleiding-stoelmassage/

Lieve groeten,

JAANA

Ps. Welkom om de Hands On Tao avontuur te beginnen!

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.