TRAINING NIEUW INZICHT IN CHINESE GENEESWIJZE (SOLO VERSIE)

hoe je Chinese geneeswijze echt leert begrijpen, zodat je het kunt combineren met je intuïtie en gevoel

Na het volgen van de training Nieuw Inzicht in Chinese geneeswijze, heb je je de manier van denken binnen de Chinese geneeswijze eigen gemaakt.

Dit is Toegepaste Chinese geneeswijze. Na deze training ken je alle belangrijke begrippen en kun je ze in de praktijk toepassen.

door deze training zul je de Chinese geneeswijze van binnenuit leren kennen, je begrijpt waar het om gaat

Volgens mij zijn jouw bevindingen een soort missing link voor veel mensen die hier in Nederland opgeleid zijn voor shiatsu en niet opgegroeid zijn vanuit een taoistische culturele achtergrond.
– Silvy van den Berge

HERKEN JE JE IN EEN VAN DE VOLGENDE SITUATIES?

Je bent bezig met massage en je werkt graag vanuit het gevoel, je intuïtie volgend. Je geeft heerlijke behandelingen maar je mist een kader waarbinnen je je handelingen kunt volgen en begrijpen.

Je wilt op een manier leren denken waardoor je je handelingen kunt begrijpen zonder dat je in je hoofd hoeft te gaan zitten. Je wilt inzicht hebben in wat je nu eigenlijk aan het doen bent. Je wilt leren hoe je behandelingen nog dieper en effectiever kunnen worden door inzicht en begrip.

Of je bent een Shiatsu student of een Shiatsu behandelaar. Je mist de verbinding tussen theorie en praktijk. Je vindt de theorie van Chinese geneeswijze droog en niet levend voor je.

Je wilt de theorie en de praktijk naadloos aan elkaar leren koppelen. Je wilt graag echt van binnenuit begrijpen waar je mee bezig bent. Je wilt echt snappen waar het om gaat.

Of je wilt een Shiatsu studie gaan volgen maar je hebt geen zin in droge theorie. Je bent bang dat een studie op HBO niveau zwaar of saai voor je zal zijn. Je wilt eerst kennismaken met de theorie voordat je met de praktijk gaat starten.

Je wilt de theorie van Chinese geneeswijze op een vernieuwende, frisse, levendige manier tot je nemen. Je wilt leren zonder stampen en stress. Je wilt leren via je eigen beleving, via je eigen ervaring.

Het mooiste compliment vond ik toch wel dat een cliënt na de behandeling zei dat het anders voelde dan voorheen. Met nog meer aandacht en gevoel.  Mooi om te ervaren hoe het direct doorwerkt. En inmiddels krijg ik vaak van nieuwe cliënten te horen dat ze nog nooit zo’n bijzondere, effectieve en intense behandeling hebben gehad. En ze maken allemaal een nieuwe afspraak, dus voor mij en mijn praktijk is deze cursus super geweest en een mooie aanvulling voor de verdieping in Traditionele geneeswijze.
– José Wisselo

GEEN SAAIE THEORIELESSEN, MAAR LEREN MET HART, HOOFD EN HARA

 • Jaana Siltasalmi
  Jaana Siltasalmi

  Ik ben Jaana Siltasalmi; je docent in Chinese geneeswijze. Van oorsprong ben ik een Finse. Ik werk al mijn hele volwassen leven met shiatsu en Chinese geneeswijze en geef sinds 15 jaar les er in. Ik vind lesgeven heerlijk! Mijn stijl van werken en mijn stijl van lesgeven zijn toegankelijk en inspirerend. Geen saaie theorielessen, maar leren met Hoofd, Hart en Hara. In mijn lesgeven wil ik altijd uitgaan van mijn eigen ervaring. Daarom gaf ik de afgelopen twintig jaar duizenden en duizenden behandelingen. Terwijl ik bezig was met shiatsu en acupunctuur vertaalde ik alles wat ik deed in de termen van de Chinese geneeswijze. Toch was er jaren lang weinig echte verbinding tussen de theorie en de praktijk. Totdat de kwartjes opeens gingen vallen. Van het ene op het andere moment ging de theorie voor me leven. Ik snapte hoe de theorie en de praktijk met elkaar verweven zijn. Vanaf dat moment waren die twee onafscheidelijk; geen theorie voor mij zonder praktijk en geen praktijk zonder theorie. Van hieruit heb ik de training Chinese geneeswijze ontwikkeld. Theorie en praktijk als de twee zijden van een munt. Ik noem mijn manier van omgaan met Chinese geneeswijze vaak Chinese geneeskunst. Geneeskunst betekent volgens definitie: een samenspel van tecnhiek, kennis, kunde, intuïtie, ervaring en vaardigheid.

ZOU HET NIET HEERLIJK ZIJN

 • Als je je de manier van denken binnen Chinese geneeswijze eigen zou hebben gemaakt, zodat je zonder moeite de situaties vanuit TCG zou kunnen beoordelen?
 • Als je de termen die in Chinese geneeswijze gebruikt worden niet alleen zou kennen met je hoofd, maar ook zou begrijpen met je hart en zou weten wat het in de praktijk betekent?
 • Als je, terwijl je aan het behandelen bent, precies zou weten wat je aan het doen bent, zonder dat het denken je uit je gevoel en uit je Hara (je buikcentrum; je neutrale houding) zou halen?

Deze training heeft me inderdaad Inzicht gegeven in de Chinese Geneeswijze. Ik vertrouw nu op het ‘zijn’ in mijn Hara, ik vertrouw nu ook veel meer op mijn intuïtie, en ik vind het super dat ik kan benoemen wat ik gedaan heb. Het is inderdaad het ‘cement’ gebleken dat alle kennis en ervaring aan elkaar bindt.
– Mariska van Seventer

DE THEORIE VAN CHINESE GENEESWIJZE ZELFSTANDIG LEREN

Met deze training is het mogelijk om de basistheorie van Chinese geneeswijze zelfstandig te leren. Geen saaie theorielessen maar levendig leren.

De materie wordt op een verfrissende, vernieuwende manier aangepakt. Je zult dieper inzicht krijgen in wat je nu precies aan het doen bent als je al met Chinese geneeswijze werkt. Je krijgt een overzicht van alle belangrijkste begrippen en je leert van binnenuit begrijpen hoe binnen Chinese geneeswijze gedacht wordt. Je zult de denkwijze meteen toe kunnen passen in je leven en in je werk.

wij werken met kennis en intuïtie, de theorie volgt de praktijk

Meestal wordt Chinese geneeswijze theoretisch onderwezen; TAO Style Shiatsu kenmerkt zich door praktijkgerichtheid. De theorie volgt de praktijk, niet andersom.

HET TRAININGSPROGRAMMA

De training bestaat uit 8 modules.

Je kunt studeren vanuit huis in je eigen tempo.

De modules bestaan uit online audio lezingen, online lesmateriaalen en online opdrahten.

Je kunt vragen stellen aan de docent en met de medestudenten communiceren via de Facebookgroep (Hands On Tao Community).

Je krijgt alle lezingen als een audio opname (een ‘luisterles’), zodat je het altijd op je eigen tijd zo vaak je wilt terug kunt horen. Hiervoor krijg je een link die je gewoon kunt aanklikken om de lezing te luisteren. Je kunt het ook downloaden; handig voor bijvoorbeeld in de auto.

Je kunt gratis deelnemen aan een bonusdag in Wageningen; deze wordt 1 x per jaar in de winter aangeboden.

geen droge theorielessen, maar leren met hart, hoofd en Hara

Dit is een unieke manier om met Chinese geneeswijze om te gaan. Praktisch, toegankelijk en inspirerend

DATA

Je kunt op elk willekeurige moment instappen en in je egen tempo doorwerken.

De bonusdag wordt 1 x per jaar in het najaar aangeboden.

STUDIEBELASTING

106 uur lezingen en zelfstudie
6 uur bonusdag

HET NIVEAU VAN DEZE TRAINING

Deze training is een onderdeel van onze opleiding tot TAO Shiatsutherapeut. Het niveau van de opleiding tot TAO Shiatsutherapeut is door de beroepsvereniging ZHONG beoordeeld als vergelijkbaar met HBO.

VOORDELEN VAN AUDIO LESSEN

Training volgen met audio lessen heeft veel voordelen.

 • Je hoeft de deur niet uit; het bespaart tijd en energie
 • Je wordt niet afgeleid door sociale gebeurtenissen; je kunt je echt concentreren op de lezing.
 • Je bent niet aan tijd gebonden; je krijgt de opnames toegestuurd en kunt ze dan op elk moment en zo vaak je wilt beluisteren, zoals het jou uitkomt
 • Aan de andere kant zet je de lezingen in je agenda en hebt zodoende een stok achter de deur om door te gaan.
 • Je bent vrij om je manier van leren te kiezen. Je kunt al lopend en bewegend luisteren. Of liggend. Of je luistert het in je auto.

Naast audio lessen krijg je ook geschreven lesmateriaal over alle onderwerpen.

ZIE JE OP TEGEN DE TECHNIEK?

Ben je iemand die liever zo min mogelijk met computers bezig is? Zie je op tegen het technische gedeelte van deze training?

Wees niet bang! Het systeem waar we in werken werkt heel makkelijk. Het wijst zichzelf.

Wat je steeds moet doen is inloggen op je eigen account. Daar vind je alle lezingen en lesmaterialen en je kun je bij het werkboek komen.

Gaat het allemaal echt niet lukken: dan ga ik je een privé instructie geven om te kijken of het echt niet lukt via de reguliere weg.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING NIET GESCHIKT?

Als je er van houdt om technisch te werken, afstand te houden en dingen uit je hoofd te leren, is deze training niet geschikt voor je.

Als je intentie daarentegen is om dingen echt te begrijpen, om met je gevoel en intuïtie te werken en met je hart betrokken te zijn, dan zul je plezier beleven aan deze training.

Deze training is voor mensen die Oosterse wijsheid in hun behandelingen willen toepassen en echt willen begrijpen waar ze mee bezig zijn.

LEZINGEN

De lezingen kun je via je computer luisteren. Ze duren 1 tot 2 uur per module. Je kunt ze ook downloaden om bijvoorbeeld in de auto te beluisteren. Je kunt ze zo vaak beluisteren als je wil.

WERKBOEK

Aan elke module zijn opdrachten gebonden. Deze worden verzameld in een digitaal werkboek.

DISCUSSIES

Er is een Facebook groep waar je altijd vragen kunt stellen en discussies kunt beginnen.

GARANTIE

Je krijgt een volledige garantie!

Als je niet tevreden bent met de training kun je je na de eerste module afmelden en krijg je het geld terug.

Section

Ik heb nog nooit eerder een dergelijke training meegemaakt. Dit steekt met kop en schouder boven alle andere trainingen uit. Niet alleen hoe het in elkaar steekt maar ook de rustige, prettige manier van voordragen is heel plezierig. Enorme verrijking en super in elkaar gezet.
– Peter van der Meer

Wat ik leer heeft zeker invloed op mijn werk, precies zoals je beschrijft. Het geeft me vooral zekerheid en inspireert me.
– Frederike Spits

Ik blijf me er over verbazen, hoe jij met eenvoudige schema’s zaken inzichtelijk kunt maken.
– Aukje Bruinia

Jouw visie over TCM en je heldere manier om het over te brengen maken het leren geweldig leuk.
– Tanja Gerdes

JE FINANCIËLE INVESTERING

€397,-

Je krijgt een unieke training; je zult nergens anders op deze manier TCG kunnen leren.

In plaats van saaie theoriestudie die losstaat van de praktijk, leer je TCG meteen toepassen in de praktijk.

WAT ZEGGEN DE LEERLINGEN

“Het tempo is heerlijk. De herhaling van begrippen en herhaling van uitleg die steeds weer terug komt maakt dat de stof er beter in gaat zitten.”

HET PROGRAMMA

module 1: de geneeswijze van de keizer

In deze module maak je kennis met Taoïsme en het Taoïstische denken, Je krijgt voorbeelden van het denken binnen Chinese geneeswijze. Je kent de 7 verschillen tussen westerse en Chinese geneeswijze en je ziet in hoe je er voor kunt zorgen dat de twee elkaar tot steun zijn.

module 2: de drie schatten: Yin, Yang en Qi

Je maakt tijdens deze module kennis met de begrippen Yin, Yang en Qi. Je weet wat er in de praktijk mee bedoeld wordt en wat je ermee kunt doen. Wat is het gewoon in huis, tuin en keuken taal? Wat is Yin? Wat is Yang? Wat is Qi?

module 3: de twee sferen: toepassing van Yin en Yang

Je kent de verschillen tussen westerse en Chinese diagnosestelling. Je kent de toepassing van Yin en Yang binnen TCG diagnostiek. Je weet hoe je binnen je behandeling Yin en Yang kunt herkennen. Je kent de psychologische achtergrond van Yin en Yang.

module 4: de 4 vormen van druk: toepassing van de 8 principes

Je leert het shiatsu kompas kennen en snapt wat de functie van de 8 principes binnen de Chinese geneeswijze is. Je weet hoe je behandeling je informatie geeft over de 8 principes. Je weet wat werken met kennis en intuïtie betekent.

module 5: de 5 elementen en de 6 aanrakingen

Je weet wat de 5 elementen zijn en hoe ermee gewerkt wordt binnen Chinese geneeswijze en shiatsu. Je weet hoe je de 6 aanrakingen binnen een shiatsubehandeling kunt gebruiken om de 5 elementen te ondersteunen.

module 6: de krachtlijnen tussen hemel en aarde: de 6 meridianen

Je snapt eindelijk wat meridianen zijn en hoe je ermee kunt werken. Welke meridianen zijn bij jou sterk en welke zwak?

module 7: onze interne fabriek: de Zang en Fu

Je weet hoe onze interne organen volgens de Chinese geneeswijze werken en wat het verband is met de interne organen in de westerse geneeswijze. Je weet hoe je de organen kunt versterken en wanneer je dit zou kunnen doen.

module 8: de 9 behandelingen; de behandelmethodiek

In deze laatste module wordt de behandelmethodiek nog eens doorgenomen. Je hebt inzicht in de toepassing van de theorie van Chinese geneeswijze binnen shiatsubehandelingen. Je snapt hoe theorie en praktijk in elkaar grijpen. Je leert de 9 behandelingen kennen wat de methodiek compleet maakt.

wil je van binnenuit leren en echt begrijpen waar het om gaat; neem je geen genoegen met droge theoretische kennis; dan is de training Nieuw Inzicht in Chinese geneeswijze iets voor je!

TOT ZIENS!

Mijn training zal de Chinese geneeswijze voor je laten leven in de praktijk!

Vriendelijke groeten,

Jaana

Ps. Het zou super leuk zijn om jou als deelnemer te mogen verwelkomen bij deze training! Doe mee en geniet van deze unieke manier om met Chinese geneeswijze om te gaan!

AANMELDEN

Als je je aanmeldt krijg je een factuur voor het lesgeld, te betalen via IDEAL.

Na je betaling krijg je toegang tot de training en kun je meteen gaan starten.

Je hebt na je aanmelding 14 dagen bedenktijd. Binnen 14 dagen kun je nog kosteloos annuleren. Dan vertrouw ik er op dat je de training uit je computer verwijdert.

Vraag hier het GRATIS E-BOEK “De 7 pijlers van Tao Style Shiatsu” aan

Wanneer je het eBoek hierboven bestelt krijg je als bonus de tweewekelijkse ShiatsuTips met handige tips en interessante artikelen over shiatsu, stoelmassage en Chinese Geneeswijze.
Je privacy is gewaarborgd, je adres wordt niet doorgegeven.