WORKSHOP “TOUCH OF TAO” (incl. De 6 aanrakingen)

de kracht van eenvoud: laat je raken door de wijsheid van de 5 elementen

Wil je kennis maken met Tao Style Shiatsu?
Wil je een bijzondere toepassing van de 5 elementen leren?
Wil je mensen leren begeleiden met hun emotionele processen? 

Kom dan deze verrassende workshop volgen!

Tijdens deze 2 daagse workshop leer je om emoties te verwerken en te transformeren met behulp van shiatsu. Elk element heeft een eigen soort aanraking. De aanraking werkt in op de emoties die bij het element horen en helpt ze transformeren tot de bijhorende kwaliteit.

  • Piekeren transformeert in Aanwezigheid
  • Verdriet transformeert in Mystieke stilte
  • Angst transformeert in Zelfverzekerdheid
  • Woede transformeert in Assertiviteit
  • Schrik en hysterie transformeren in Openheid

Dit is een manier van werken die in al zijn eenvoud onverwacht krachtig doorwerkt.

Vergelijk het met het zacht aaien over de rug van een geschrokken kind. Het snikken bedaart, de ademhaling komt weer tot rust en voor je het weet is het kind weer vrolijk aan het spelen. Schrik is getransformeerd in openheid. Zo vraagt elke emotie een ander soort aanraking om tot rust te komen.

ERVARINGSGERICHTE AANPAK DIE SPRANKELEND, OPEN EN VERRASSEND IS

De Workshop Touch Of Tao vergroot je inzicht in emotionele processen en je verbreedt je mogelijkheden om mensen te begeleiden.

De behandeling die je leert kun je zo in zijn geheel geven als een algemene, heerlijke behandeling of je kunt de aanrakingen en de inzichten gebruiken binnen andere soorten behandelingen.

ACHTERGRONDEN

De 6 verschillende aanrakingen van de Workshop Touch of Tao vormen de basis van Tao Style Shiatsu. Ze zijn geïnspireerd door de Engelse shiatsutherapeut Bill Palmer en zijn “six forms of touch”, maar zijn toch iets anders.

Elk van de 6 aanrakingen staat voor 1 element van de 5 elementen van Traditionele Chinese Geneeswijze (element Vuur heeft twee aanrakingen, vandaar 6). Elk element staat weer o.a. voor een bepaalde emotie. Emoties zijn “onafgemaakte bewegingen” en in het lichaam voelbaar als energetische blokkades. Door de aanraking aan te passen aan dat wat er in het lichaam voelbaar is, wordt ruimte gemaakt voor energie om te stromen.

NET ALS REIKI OF JUIST ALS SPORTMASSAGE

Voorbeelden: Het Water element vraagt om ondersteunende aanraking en “handoplegging”, zoals in Reiki. Het Hout element vraagt om een stevige, bewegende aanraking; dat lijkt weer op sportmassage. Het Vuur element vraagt om zachte, liefdevolle aanraking; om intuïtieve massage.

WAT ZEGGEN DE LEERLINGEN

Dankjewel voor de twee fijne dagen. De locatie in Wageningen vond ik inspirerend, zoveel ruimte en liefde. De aanrakingen deden me veel. De meester in mijzelf ontmoeten, zo voelde het.
– Evelien Berghuis, Back to Balance

Verhelderend, ontspannend. Mooie balans tussen aanraken en aangeraakt worden.
– Gemma Sanders

Heerlijk om zo weer in contact met mezelf en medecursisten te zijn. Thuiskomen in meer dan één zin.
– Rob Beenker

5 ELEMENTEN DIAGNOSTIEK

De tweede dag van de Workshop Touch Of Tao gaat over de 5 elementen diagnostiek en is een voorproefje van therapeutisch werken met emotionele processen van mensen.

Als je nog niet professioneel met massage bezig bent is het ook mogelijk om eerst alleen de eerste dag te doen en de vervolgdag eventueel later.

Als je De 6 aanrakingen workshop ergens anders gedaan hebt (bij Sonnevelt opleidingen of bij Heidi van Nieuwenhoven van Allewind) kun je de vervolgdag bij ons alsnog doen.

DATA, TIJDEN EN LOKATIE

-Vrijdag 16 november en zaterdag 17 november 2018

-Op een massagestoel: Vrijdag 25 en zaterdag 26 januari 2019

-Zaterdag 18 mei en zondag 19 mei 2019

Lokatie: KenKon, Nieuwe Kanaal 11, 6709 PA Wageningen

Docent: Jaana Siltasalmi.

Tijden: van 10.00 tot 17.00 uur.

KINDER SHIATSU

Als je eenmaal de Touch Of Tao Workshop gevolgd hebt en de aanrakingen beheerst, kun je deelnemen aan het Kinder Shiatsu weekend. De 6 aanrakingen zijn namelijk super goed toepasbaar bij kinderen vanaf +/- 6 jaar.
Je leert een speelse, liefdevolle manier van behandelen die rust en ontspanning brengt. Het kind doet mee en kan zelf bepalen wat je doet en waar de nadruk op ligt. Zo krijg je snel contact en de behandeling wordt voor het kind een leuk avontuur.

STUDIEBELASTING

Workshop Touch Of Tao heeft 12 lesuren.
Als je de stof wilt beheersen vraagt het minimal 16 uur oefenen.

ACCREDITATIES

De workshop is geaccrediteerd door KTNO (voor BATC, VBAG, NVST), NWP en anderen. Vraag zelf na hoe het zit bij je eigen beroepsvereniging.

JE INVESTERING

€227,- , incl. lesmateriaal.

(Eén dag 127,-)

Tijdens de training werken we door de kleding heen.

KOM VERRASSEND EN HARTVERWARMEND LEREN!

Als je op de aanmeld button klikt kun je de data kiezen waarop je de workshop (met of zonder de vervolgdag) wilt volgen. Na je aanmelding krijg je een welkomstmail en een factuur, te betalen binnen twee weken.

Je hebt na je aanmelding 14 dagen de tijd om je aanmelding kosteloos te annuleren. Daarna blijf je tot 6 weken voor start 19,05 administratiekosten schuldig. Daarna blijf je het lesgeld schuldig. Je kunt van het geld dat je bij een eventuele annulering moet betalen binnen een jaar iets anders bij Hands On Tao doen.

Vraag hier het GRATIS E-BOEK “De 7 pijlers van Tao Style Shiatsu” aan

Wanneer je het eBoek hierboven bestelt krijg je als bonus de tweewekelijkse ShiatsuTips met handige tips en interessante artikelen over shiatsu, stoelmassage en Chinese Geneeswijze.
Je privacy is gewaarborgd, je adres wordt niet doorgegeven.

16 februari 2019: Start van onze Shiatsu opleiding

Op 16 februari start onze Shiatsuopleiding weer!