HART, HOOFD EN HARA

erkende opleidingen en cursussen

Hands On Tao Shiatsu Institute is een erkend opleidingsinstituut met individuele aanpak, persoonlijke stijl en veel zijnskwaliteit.

Onze masseursopleidingen zijn erkend door KTNO
Onze therapeuten opleiding is erkend door KTNO, ZHONG, NVST en SVN (Shiatsu Vereniging Nederland). We zijn bezig met een accreditatieaanvraag bij SNRO.
Onze cursussen en nascholingen zijn geaccrediteerd door diverse beroepsverenigingen.
Ons Instituut is geregistreerd bij CRKBO en voldoet aan strenge kwaliteitsnormen.

Stoelmassage

Je kunt bij ons een opleiding volgen tot een erkende Shiatsu Stoelmasseur en tot een erkende TAO Shiatsutherapeut.

Ben je al een masseur of therapeut? Je kunt bij ons ook bijzondere bijscholingscursussen vinden.

Jouw studenten zijn erg goed in voelen, afstemmen en vanuit een liefdevolle aanwezigheid het contact aangaan en dat is naar mijn idee echt de basis waardoor je je als therapeut onderscheidt.

– Tirza Bottema, directeur van Thai Dee.

De lessen zijn heel ontspannen, dat is fijn. De technieken die we leren, daar kun je vele kanten mee op. Heel fijn is het om te werken aan en in aanwezigheid. Vele dimensies worden geopend!
– Sara Knap

JE PRAKTIJK OPENEN

Als je een opleiding bij ons volgt kun je een eigen praktijk openen. Je kunt al je talenten, levenservaring, wijsheid, liefde en kennis toe gaan passen. Je kunt je geld verdienen met werk waarmee je alles aan de wereld kunt geven dat je te geven hebt.

Je kunt een (aspirant) lid van een beroepsvereniging worden. Zodra je een eenjarige opleiding Westerse Medische Basiskennis ergens anders hebt gevolgd kun je een volwaardig lid worden, met vergoedingen van de ziektekostenverzekeraars.

Jaana legt alles duidelijk uit met praktijkvoorbeelden. Er is een open sfeer in de groep door open houding van Jaana. Prachtig om mensen op deze manier te kunnen helpen, maar het heeft mij persoonlijk ook heel veel gebracht.

– Lydia Rötjers

PRAKTIJKGERICHT LEREN

Les hebben bij ons betekent stressvrij leren vanuit eigen interesse en eigen motivatie. Je wordt gestimuleerd om de “goudklompjes” (dat wat specifiek je interesse opwekt) verder uit te werken en in de praktijk te onderzoeken. De vragen die hierbij ontstaan zijn een natuurlijke voedingsbodem voor verder leren.

Vanaf het begin zul je in een eigen “oefenpraktijk” behandelingen geven (met toestemming en afstemming met de mensen die hieraan mee willen doen).  De overgang naar een “echte praktijk” is dan niet zo groot!

Jaana laat zien dat als je helemaal jezelf bent, dan mag een ander dat ook zijn. Het is een geweldige, praktische opleiding met ruimte om in je eigen tempo te leren.
– Carmen Wiesman

TAO STIJL; WERKEN MET HART , HOOFD EN HARA

Tao Style Shiatsu is een combinatie van Shiatsu, Chinese geneeswijze, Taoïstische filosofie en moderne psychologische inzichten.

Het kenmerkende voor deze stijl is de naadloze verbinding tussen theorie van Traditionele Chinese geneeswijze en de praktische handelingen van een shiatsubehandelaar. Hiervoor maken we gebruik van onze eigen leer- en werkmodellen, onder andere rondom de 5 elementen.

Daar waar……

  • Hart (het voelen)
  • Hoofd (het weten)
  • Hara (het handelen in aanwezigheid)

op een lijn zitten ontstaat er iets bijzonders. Het leven gaat stromen en de magie kan gebeuren.

Als je…..

  • een haarscherpe intuïtie en glashelder inzicht wilt ontwikkelen
  • het belangrijk vindt om zowel diep te leren voelen als veel kennis op te doen
  • down to earth, aards en gewoon en toch met wijsheid en inzicht bezig wilt zijn met jezelf en anderen.

Dan is een opleiding tot een Tao Style Shiatsu beoefenaar iets voor jou!

LEVENDIG LEREN

De lesdagen ontstaan uit jarenlange ervaring én uit aanwezigheid in het moment. Geen saaie theorielessen maar levendig leren vanuit eigen ervaring. Alle lessen zijn praktijkgericht en gericht op een totaalervaring van weten, voelen en doen. Je leert ontspannen te focussen en stevig op je eigen benen te staan.

Ik moet denken toen ik een sessie bij jou kwam doen in Arnhem. Je zei toen dat je Nederland zo’n vrij land vindt. Van wat ik nu mee krijg aan hoe jij je opleiding vormgeeft, denk ik dat je een vrijheid hebt gevonden die er idd is, maar voor veel van ons onbewust is! Ook voor mij. Maar nu kan ik het meevoelen in hoe jij je opleiding aanpakt. Inspirerend.

– Karin Ensing

Vraag hier het GRATIS E-BOEK “De 7 pijlers van Tao Style Shiatsu” aan

Wanneer je het eBoek hierboven bestelt krijg je als bonus de tweewekelijkse ShiatsuTips met handige tips en interessante artikelen over shiatsu, stoelmassage en Chinese Geneeswijze.
Je privacy is gewaarborgd, je adres wordt niet doorgegeven.