BILL PALMER IN HET VOORJAAR 2019 MET: “THE SIX FORMS OF TOUCH”

Bill Palmer was een van de pioneers in de 70er jaren die Shiatsu naar Europa bracht. Hij is de initiator van Movement Shiatsu, Experimental Anatomy en Inner Qi Gong. In het voorjaar 2019 komt hij twee keer naar onze school in Wageningen en verzorgt hij één tweedaagse en één driedaagse workshop met als thema: The Six Forms of Touch.

Het tweede weekend is alleen voor mensen die al eerder met Bill gewerkt hebben.

Weekend 1: 25+26 mei 2019

Weekend 2: 14+15+16 juni 2019

WAAR GAAT HET OVER?

Weekend 1: “THE SIX FORMS OF TOUCH; a high level course in therapeutic energetics”

The Six Forms of Touch is een door Bill Palmer ontwikkelde werkmethodiek (iets heel anders dan onze 6 aanrakingen!!!) die de zes verschillende dimensies binnen therapeutisch contact onderzoekt. Het basisprincipe is dat HOE je iemand benadert veel meer effect heeft dan WAT je precies doet; ongeacht van welk dan ook specifieke technieken of meridianen je gebruik van maakt.

Weekend 2: “THE EVOLUTION OF A THERAPY; how to work with long term change”

Chronische klachten zijn klachten die zich over een lange periode hebben ontwikkeld en zich in het systeem hebben ingenesteld. Ze zijn een deel van het zelfbeeld van een persoon geworden. Om er iets aan te veranderen zal tijd kosten en het proces zal door verschillende fases verlopen. Dit weekend workshop beschrijft de verschillende fases van een lange termijn therapeutische relatie en laat zien hoe je met elke van de verschillende fases om kunt gaan en hoe je de specifieke problemen van elke fase het hoofd kan bieden.

WEEKEND 1: je zult leren hoe….

WEEKEND 2: je zult leren hoe….

 • elke vorm van contact een specifiek energiesysteem stimuleert en bewustzijn naar een specifiek fysiek systeem brengt
 • je aan een lokaal probleem kunt werken en tegelijkertijd holistische lange-termijn-energie kunt versterken met als resultaat dat het lichaam meer intuïtief en minder mechanisch wordt
 • je de cliënt helpt om bewust te worden van zijn of haar lichaam op een manier die doorwerkt in het dagelijkse leven
 • een therapeutisch proces de neiging heeft om dezelfde patroon en de zelfde fases te volgen als een kind in ontwikkeling
 • de energetische functie van elk van de Zes Divisies (een begrip vanuit de Chinese geneeswijze die de aan de basis ligt van The Six Forms of Touch) de lange termijn effect van een therapie ondersteunt
 • The Six Forms of Touch te gebruiken om de, bij elke specifieke fase binnen het therapeutische proces passende energieën, te activeren

VOOR WIE

The Six Forms of Touch weekenden zijn in eerste instantie bedoeld voor shiatsutherapeuten en shiatsu studenten vanaf 2e jaar. Ze zijn echter geschikt geschikt voor alle therapeuten die met aanraking werken, met Shiatsu of met een andere vorm. Als je een andere vorm van manuele therapie beoefent leer je hoe je met de Shiatsu energetica  binnen je eigen therapievorm kunt werken.

Deze weekenden zijn een vervolg op de eerdere weekenden met Bill  in Nederland; we gaan verder met het onderzoek. Nieuwe mensen met ervaring in lichaamswerk, shiatsu of andere vorm van manuele werk kunnen aansluiten bij het eerste weekend. Het tweede weekend is alleen voor mensen die al eerder met Bill gewerkt hebben. Of: Je kunt voor alle twee weekenden aanmelden, dat kan ook als je niet eerder met Bill hebt gewerkt.

DOOR WIE

 • Bill Palmer
  Bill Palmer

  Bill Palmer was  een van de pioniers binnen orientaal bodywork en Qigong in Europa in de jaren zeventig. Hij zag in dat de basis van orientale benadering was het “faciliteren van de communicatie binnenin”. Hij begon te onderzoeken hoe mensen toegang konden krijgen tot onderdrukte delen van hun persoonlijkheid via hun lichaam en via beweging. Hij werkte tien jaar samen met leraren  binnen het voice werk van Alfred Wolfson en Roy Hart traditie. Hij studeerde Qigong, Chinese Herbal Mediciane, Developmental Movement Therapy en Drama Therapy en richte de School for Experiential Education op. Binnen deze school ligt de nadruk op het leren door exploratie en improvisatie. Bill is de initiator van de shiatsu-stijl “Movement Shiatsu”. Hij geeft les in Movement Shiatsu rond de wereld. Hij is ook regelmatig bezig met muziek improvisaties, wat hij vooral ziet als een manier om de dominante mind los te laten om op een spontane manier samen heerlijk bezig te kunnen zijn.

My central belief is that we, as individuals, are not wise enough to know what is best for another person. Therefore, I do not try to understand what to do by diagnosis and theory. Instead, I focus on helping people to feel into themselves through their body sensations and their natural life process. My work is now more like education than therapy.
– Bill Palmer 

ACCREDITATIES

Accreditatie wordt aangevraagd bij KTNO (o.a. NVST, VBAG en BATC) en ZHONG (categorie 1)

DOE JE MEE?

Wil je ook een nieuwe manier van werken (met shiatsu) leren?
Een manier van werken waarbij je met respect de ander volgt en het proces zich organisch van binnenuit laat ontvouwen.

PRAKTISCHE INFO

Weekend 1 (twee dagen)
25+26 mei 2019
Bij KenKon
Nieuwe Kanaal 11, Wageningen
Tijden: van 10 tot 17 uur

Kosten: €250,- (waarvan 70,- inschrijfgeld,
de rest te betalen 6 weken voor start)

Weekend 2 (drie dagen)
14+15+16 juni 2019
Bij KenKon
Nieuwe Kanaal 11, Wageningen
Tijden: van 10 tot 17 uur

Kosten: €375,- (waarvan 70,- inschrijfgeld,
de rest te betalen 6 weken voor start)

ARTIKEL

Lees het artikel “The Six Forms Of Touch”, dat Bill schreef voor meer informatie!

AANMELDEN

Bij je aanmelding krijg je een factuur voor de aanbetaling, te betalen binnen twee weken. Daarna krijg je een factuur voor de rest, te betalen zes weken voor de start.

Je hebt na je aanmelding 14 dagen de tijd om je aanmelding kosteloos te annuleren. Daarna blijf je tot zes weken voor start €37,50 administratiekosten schuldig. Vanaf 6 weken voor start 100% van het lesgeld. Je kunt van het geld dat je bij een eventuele annulering moet betalen binnen een jaar iets anders bij Hands on Tao doen.

Vraag hier het GRATIS E-BOEK “De 7 pijlers van Tao Style Shiatsu” aan

Wanneer je het eBoek hierboven bestelt krijg je als bonus de tweewekelijkse ShiatsuTips met handige tips en interessante artikelen over shiatsu, stoelmassage en Chinese Geneeswijze.
Je privacy is gewaarborgd, je adres wordt niet doorgegeven.