WORKSHOP “DE 6 AANRAKINGEN”

de kracht van eenvoud: laat je raken door de wijsheid van de 5 elementen

Wil je kennis maken met Tao Style Shiatsu?
Wil je een kennis maken met de 5 elementen van Chinese geneeswijze?
Wil je mensen leren behandelen met Shiatsuaanraking? 

Kom dan deze verrassende workshop volgen!

Tijdens deze  workshop leer je een shiatsubehandeling te geven om emoties te verwerken en te transformeren. Elk element heeft een eigen soort aanraking. De aanraking werkt in op de emoties die bij het element horen en helpt ze transformeren tot de bijhorende kwaliteit.

  • Piekeren transformeert in Aanwezigheid
  • Verdriet transformeert in Mystieke stilte
  • Angst transformeert in Zelfverzekerdheid
  • Woede transformeert in Assertiviteit
  • Schrik en hysterie transformeren in Openheid

Dit is een manier van werken die in al zijn eenvoud onverwacht krachtig doorwerkt.

Vergelijk het met het zacht aaien over de rug van een geschrokken kind. Het snikken bedaart, de ademhaling komt weer tot rust en voor je het weet is het kind weer vrolijk aan het spelen. Schrik is getransformeerd in openheid. Zo vraagt elke emotie een ander soort aanraking om tot rust te komen.

HEB JE AL SHIATSUERVARING?

De Workshop De 6 aanrakingen is tevens de eerste dag van het weekend Touch of Tao. Mensen die al Shiatsuervaring hebben kunnen zich meteen inschrijven voor alle twee de dagen van Touch of Tao, en dat is ook echt aan te bevelen. Heb je Shiatsu ervaring? Ga dan naar https://handsontao.nl/touch-of-tao/ en lees daar verder!

ACHTERGRONDEN

De 6 aanrakingen vormen de basis van Tao Style Shiatsu. Ze zijn geïnspireerd door de Engelse shiatsutherapeut Bill Palmer en zijn “six forms of touch”, maar zijn toch iets anders.

Elk van de 6 aanrakingen staat voor 1 element van de 5 elementen van Traditionele Chinese Geneeswijze (element Vuur heeft twee aanrakingen, vandaar 6). Elk element staat weer o.a. voor een bepaalde emotie. Emoties zijn “onafgemaakte bewegingen” en in het lichaam voelbaar als energetische blokkades. Door de aanraking aan te passen aan dat wat er in het lichaam voelbaar is, wordt ruimte gemaakt voor energie om te stromen.

NET ALS REIKI OF JUIST ALS SPORTMASSAGE

Voorbeelden: Het Water element vraagt om ondersteunende aanraking en “handoplegging”, zoals in Reiki. Het Hout element vraagt om een stevige, bewegende aanraking; dat lijkt weer op sportmassage. Het Vuur element vraagt om zachte, liefdevolle aanraking; om intuïtieve massage.

WAT ZEGGEN DE LEERLINGEN

De aanrakingen deden me veel. De meester in mijzelf ontmoeten, zo voelde het.
– Evelien Berghuis, Back to Balance

Verhelderend, ontspannend. Mooie balans tussen aanraken en aangeraakt worden.
– Gemma Sanders

Heerlijk om zo weer in contact met mezelf en medecursisten te zijn. Thuiskomen in meer dan één zin.
– Rob Beenker

DATA, TIJDEN EN LOKATIE

-Zaterdag 18 mei 2019
-Vrijdag 22 november 2019

Lokatie: KenKon, Nieuwe Kanaal 11, 6709 PA Wageningen

Docent: Jaana Siltasalmi.

Tijden: van 10.00 tot 17.00 uur.

STUDIEBELASTING

Workshop De 6 aanrakingen heeft 6 lesuren.
Als je de stof wilt beheersen vraagt het minimal 8 uur oefenen.

ACCREDITATIES

De workshop is geaccrediteerd door KTNO (voor BATC, VBAG, NVST), NWP en anderen. Vraag zelf na hoe het zit bij je eigen beroepsvereniging.

JE INVESTERING

€127,- , incl. lesmateriaal.

Tijdens de training werken we door de kleding heen.

KOM VERRASSEND EN HARTVERWARMEND LEREN!

Als je op de aanmeld button klikt kun je de data kiezen waarop je de workshop (met of zonder de vervolgdag) wilt volgen. Na je aanmelding krijg je een welkomstmail en een factuur, te betalen binnen twee weken.

Je hebt na je aanmelding 14 dagen de tijd om je aanmelding kosteloos te annuleren. Daarna blijf je tot 6 weken voor start 19,05 administratiekosten schuldig. Daarna blijf je het lesgeld schuldig. Je kunt van het geld dat je bij een eventuele annulering moet betalen binnen een jaar iets anders bij Hands On Tao doen.

Vraag hier het GRATIS E-BOEK “De 7 pijlers van Tao Style Shiatsu” aan

Wanneer je het eBoek hierboven bestelt krijg je als bonus de tweewekelijkse ShiatsuTips met handige tips en interessante artikelen over shiatsu, stoelmassage en Chinese Geneeswijze.
Je privacy is gewaarborgd, je adres wordt niet doorgegeven.